Dobri rezultati

Makarska rivijera: Kapaciteti popunjeni, prvi slobodni kreveti tek na jesen

Gospodarstvo / Posao | 15. 07. 2017. u 17:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udarni srpanjski vikend na Makarskom primorju je u znaku velike smjene turista te većih gužvi u cestovnom i trajektnom prometu.

Vikend potvrđuje očekivanu dobru sliku ovogodišnje turističkog ljeta, rekao je direktor Turističkog ureda Tučepa, a to se danas moglo čuti u turističkim uredima u Brelima i Baškoj Vodi, u kojoj se odmara 10,5 tisuća gostiju te Makarskoj koja ugošćuje više od 14.000 gostiju.

Ljeto u Hotelsko-turističkom naselju Rivijera u Makarskoj je nadišlo očekivanja, istaknuo je direktor Josip Škrabić dodajući kako je 550 gostiju popunilo sve kapacitete i prvi slobodni kreveti bit će tek u jesen, piše Hina.

Direktorica vodeće makarske hotelske kuće hotela Meteor Josipa Kuzmanić kazala je također kako je booking za veći dio ljeta zaustavljen, srpanj, kolovoz i rujan odlično popunjeni, a slobodnih soba bit će tek na jesen. Na prethodnu rezervaciju smještaja goste upućuju također direktorice makarskog Parka Marina Josipović i Ivana Pivac iz hotela Osejava koje potvrđuju dobar booking hotela sve do jeseni.

U autokampovima koji na Primorju imaju male smještajne kapacitete, mjesta su uglavnom popunjena, dok kod privatnih kućevlasnika kod kojih se odmara oko 38.000 turista ima dovoljno slobodnih mjesta i rezervacija smještaja nije potrebna.

Zbog velike ljetne smjene gostiju promet je znatno pojačan na državnoj cesti D8 gdje se vozi u dugim isprekidanim kolonama i s manjim zastojima, a na prilazima Makarskoj promet regulira policija. 

Kopirati
Drag cursor here to close