Život od poljoprivrede

Ljubuški: Osigurati dovoljno sredstava kako bi se od poljoprivrede moglo normalno živjeti

Gospodarstvo / Flash | 08. 06. 2017. u 15:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, koje je predvodio predsjednik stranke i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, posjetilo je u četvrtak Ljubuški, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Prije sastanka u Uredu načelnika općine Ljubuški, stranačko izaslanstvo položilo je vijenac na spomen-obilježje na Trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom.

Na sastanku s predsjednikom OO HDZ BiH Ljubuški Tonijem Kraljevićem i načelnikom općine Nevenkom Barbarićem, razgovarano je o trenutnoj situaciji u općini, planovima i potrebama ovog kraja, kao i suradnjom s višim razinama vlasti.

Razgovaralo se i o projektima u gospodarstvu i poljoprivredi te kako privući investitore u Ljubuški. Osim toga, komentirana je i nedavna elementarna nepogoda u kojoj su gotovo u potpunosti uništeni svi poljoprivredni nasadi na području ove općine, s nemjerljivim štetama. Istaknuto je kako se proizvođači moraju zaštiti i s većih razina vlasti te kako je poljoprivreda oblast koja ima perspektivu, ali i veće razine vlasti bi svakako morale osigurati dovoljno sredstava kako bi se od poljoprivrede moglo normalno živjeti.

Izaslanstvo HDZ-a BiH tijekom svog boravka u Ljubuškom posjetilo je i prostorije u kojima djeluju franjevci na Humcu, gdje je razgovarao o životnim prilikama franjevaca u samostanu i njihovom svjetovnom djelovanju.

Potom su Čović i izaslanstvo posjetili maslenik i uljaru obiteljskog gospodarstva Mikulić. Prilikom posjete, izaslanstvu HDZ-a BiH prezentiran je plan ovog uspješnog obiteljskog gospodarstva, kojemu je Čović poželio nastavak dobrog i uspješnog poslovanja.

Prije planirane svečane akademije i obilježavanja 27. obljetnice od osnivanja OO HDZ-a BiH Ljubuški, upriličen je obilazak kule herceg Stjepana u Ljubuškom, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close