Kandidat za predsjednika

Lijanović brani malinare - ponudio rješenje

Gospodarstvo / Flash | 02. 07. 2017. u 12:14 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat za člana Predsjedništva BiH 2018. godine Jerko Ivanković Lijanović pozvao je danas federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića i ministricu financija Jelku Miličević da provedu neophodne mjere za spas malinara.

Ivanković je naveo da je kao bivši resorni ministar utvrdio dijagnozu problema te ponudio rješenja, kroz provedbu tri mjere - vraćanje poticaja, određivanje minimalne otkupne cijene maline od 3 KM po kilogramu, te aktiviranje mehanizma Razvojne banke za osiguranje sredstava otkupljivačima kako bi mogli otkupiti i isplatiti maline proizvođačima, priopćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak.

Ističe da će u dogovoru s malinarima, ukoliko se njihovi problemi ne riješe u narednih 10 do 15 dana, donijeti odluku o daljim akcijama.

Naglasio je i da je "stotine poljoprivrednih proizvođača i proizvođača malina", prije mjesec dana od njega tražilo uključenje u rješavanje njihovih problema. Od malinara je, kako kaže, zatražio da ne dolaze danas pred Vladu FBiH na prosvjede.

Kopirati
Drag cursor here to close