Uz magazin Posao

Lakše do posla u zemljama EU

Gospodarstvo / Flash | 25. 02. 2017. u 20:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na tržištu tiskanih medija pojavio se ovih dana jedan interesantan magazin. Radi se o magazinu EU POSAO čiji je cilj da zainteresiranima pomogne u pronalaženju posla u zemljama Europske unije.

Ovaj oglasnik, prvi takve vrste u regiji, pored stotinjak oglasa za radna mjesta sadrži i sve potrebne informacije vezane za odlazak na rad u zemlje Europske unije.

Cilj ovog magazina nije da se potakne odljev stanovništva, već da se prihvati realnost i pomogne ljudima koji su, uslijed nedostatka posla u svojim sredinama, spremni da egzistenciju ostvare u inozemstvu, kaže glavni i odgovorni urednik magazina Svetislav Stojanović.

''Samo Njemačka će ove godine zaposliti oko 30.000 radnika u deficitarnim oblastima, a ta radna mjesta mogu popuniti građani s prostora BiH, Srbije i Crne Gore gdje se magazin i prodaje. Oni će ravnopravno sudjelovati u utrci za posao jer za oglase koje objavljujemo uvjet nije posjedovanje putovnice neke od zemalja članica Europske unije'', rekao je Stojanović.

EU Posao je ostvario suradnju s dvadesetak njemačkih agencija za zapošljavanje, tako da je lepeza radnih mjesta vrlo šarolika, počevši od fizičkih i pomoćnih poslova, preko zanatlija, medicinskih sestara, vozača, do IT sektora i poslova za koji je potrebna visoka stručna sprema.

''Čitatelji će, pored stotinjak oglasa, u svakom broju moći pronaći sve potrebne informacije vezane za rad u Njemačkoj. Saznat će što im je sve potrebno od dokumenata, kako se podnosi prijava, kako se piše CV i motivacijsko pismo, što sve treba da sadrži radni ugovor i koja su prava i obveze zaposlenih'', kaže Stojanović i dodaje da će naglasak u početku biti na ponudi poslova u Njemačkoj, koja kao ekonomski lider ima najveću potrebu za radnom snagom, da bi se u budućnosti ponuda proširila i na ostale zemlje EU.

Magazin EU Posao će izlaziti jednom mjesečno, a prvi broj je već na kioscima širom BiH, priopćili su iz uredništva tog magazina.

Kopirati
Drag cursor here to close