Atom

Lajk za pametnu energiju u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 08. 08. 2017. u 10:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta "Zeleni ekonomski razvoj", u Mostaru će se održati edukacijsko-zabavni događaj za mlade i odrasle o pametnom korištenju energije.

Program će se održati u srijedu, 9. kolovoza, od 10 do 22 sata ispred tržnog centra Mepas Mall u Mostaru.

Zaštitno lice kampanje "Lajk za pametnu energiju" je profesor Atom koji će dijeliti stručne savjete, edukacijske brošure o zaštiti okoliša i energetskoj održivosti.

Posjetitelji će uz pomoć "Virtual Reality" - VR igrice moći zakoračiti u virtualni svijet i na posve drugačiji način saznati više o energetskoj učinkovitosti, pokazati koliko već znaju, te otkriti nove načine uštede energije u svakodnevnom životu.

Događaj se organizira u sklopu projekta iz oblasti energetske učinkovitosti pod nazivom GED – "Zeleni ekonomski razvoj", kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP), u suradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Švedskim veleposlanstvom u BiH, Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku učinkovitost Republike Srpske.

Cilj je projekta "Zeleni ekonomski razvoj" stvoriti uvjete za investicije u projekte energijske efikasnosti, povećati broj "zelenih radnih mjesta", te doprinijeti razvoju tržišta što vodi ka privrednom rastu i razvoju BiH, priopćili su organizatori.

Inače, znanstvenik i zaljubljenik u prirodne znanosti profesor Atom, u sklopu kampanje "Lajk za pametnu energiju" putuje širom Bosne i Hercegovine, a njegova je misija da mladi i odrasli, usvoje nova znanja o značaju energetske učinkovitosti i pametne uporabe energije kako bi očuvali okoliš.

Sve sudionike očekuje mnogo smijeha, kao i nova znanja o energetskoj učinkovitosti, te super nagrade, ističu organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close