U RS-u

Kroz propast banaka "nestalo" više stotina milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 12. 08. 2017. u 14:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni tajnik Partije demokratskog progresa (PDP) Miroslav Brčkalo upozorio je danas da je politika SNSD-a najsličnija razornim poplavama, što je vidljivo u propalim javnim poduzećima, fondovima i bankama u Republici Srpskoj.

''SNSD je svojim načinom vladanja u prethodnom razdoblju razorio sve institucije sutava u RS. Stoga se rezultat njihovog vladanja može uporediti s poplavama, koje su 'odnijele' više milijardi konvertibilnih maraka iz proračuna RS-a'', rekao je Brčkalo, podsjetivši da je PDP ranije dostavio Tužiteljstvu podatke za oko 150 afera zbog kojih je RS oštećena za milijarde KM.

On podsjeća da je kroz propast banaka u RS-u "nestalo" više stotina milijuna KM, javnih sredstava, proračuna, lokalnih zajednica, fondova, novca građana RS.

''SNSD je razorio javna preduzeća u RS-u, 'Željeznice', 'Šume', zdravstveni i mirovinsko-invalidski sustav, a veliki broj građana je na ivici siromaštva. I zato nas podjećaju na poplavu, koja razara i ruši sve pred sobom'', rekao je Brčkalo, regirajući na tvrdnju potpredsjednika SNSD-a i poslanika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikole Špirića da su zasluge SDS-a i Saveza za promjene u institucijama BiH, odnosno njihova izdaja, u rangu sa elementarnim nepogodama koje su pogodile RS, a koje se mjere stotinama miljuna maraka.

Na Špirićevu optužbu, da su u Savezu za promjene "blokirali sve što se moglo blokirati", aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom i zakon o trošarinama, Brčkalo je naglasio da PDP neće dozvoliti da se mjere iz Reformske agende provode kroz nova opterećenja na građane.

''Ne može se sav teret Reformske agende prebaciti na leđa građana i njima zavlačiti ruke u džep kad god fali sredstava za rastrošnu vlast SNSD-a, koja iz tog dokumenta uzima samo ono što će dodatno opteretiti građane, kao što je zakon o trošarinama'', rekao je generalni tajnik PDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close