RTV

Krišto: Građani ne trebaju plaćati tv-pretplatu

Gospodarstvo / Flash | 29. 05. 2017. u 10:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednica Delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Borjana Krišto izjavila je danas u Sarajevu da i dalje smatra da građani ne trebaju plaćati pristojbu za javne RTV servise.

Ona je, na seminaru "Nezavisnost i nepristranost medija" koji su organizirali PSBiH i PSVE, istakla da je HDZ BiH izradio prijedlog rješenja financiranja javnih RTV servisa koji podrazumijeva cjelovitu reformu servisa.

Krišto je navela da bh. mediji, a posebno javni, oslikavaju svu zbilju Bosne i Hercegovine, iako bi trebali biti u funkciji istinitog i objektivnog informiranja.

Član PSBiH i šef Delegacije BiH u PSVE Senad Šepić rekao je da je jedan od ciljeva seminara otvoriti diskusiju o najboljim praksama i funkcioniranju javnih RTV servisa, što je posebno značajna tema trenutno u BiH.

''Vjerujem da ćemo čuti najbolja iskustva koja nam trebaju pomoći da BiH riješi taj problem koji je već duže vrijeme otvoren'', dodao je Šepić.

Predsjednica Podkomiteta PSVE za medije i informaciono društvo Gülsün Bilgehan naglasila je da novinarstvo predstavlja posebno rizičan ali i važan posao, te da sloboda medija postaje ključni preduvjet za uspješno funkcioniranje demokratskih društava.

Navela je da u mnogim zemljama postoje ekonomski i politički pritisci na medije koji ih tjeraju na autocenzuru, ali usprkos tome još ima hrabrih novinara koji profesionalno obavljaju svoj posao.

Kopirati
Drag cursor here to close