Talgo vlakom

Krajem tjedna u prometu željeznička putnička linija Sarajevo - Čapljina

Gospodarstvo / Flash | 06. 06. 2017. u 08:45 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željeznička putnička linija Sarajevo - Čapljina - Sarajevo trebala bi biti uspostavljena krajem ovog tjedna.

Naime kako Bljesak.info neslužbeno doznaje trasa za ovu vožnju trebala bi biti gotova u četvrtak. Vlak bi prema planu iz Sarajeva trebao krenuti u 16 sati, a u Mostaru bi trebao biti u 18 sati, a nešto kasnije i u Čapljini.

Povratna linija trebala bi krenuti u Sarajevo u petak u ranim jutarnjim satima, a ova linija bi trebala postati redovita.

Iz službe za komunikacije Željeznica Federacije nisu htjeli izaći s informacijama u javnost.

''Za sada ne bi izlazili u javnost, čekamo još neke informacije od uprave, a kada ih budemo imali javnost ćemo obavijestiti o svemu'', rekli su Željeznica FBiH za Bljesak.info.

Inače, u veljači su Željeznice Federacije objavile kako očekuju značajniji rast broja putnika nakon uspostavljanja linije Sarajevo - Čapljina - Sarajevo, koja trenutno nije u funkciji zbog remonta pruge na dionici Sarajevo – Bradina.

U travnju su prilikom posebne vožnje učenika Željezničkog školskog centra iz Sarajeva rekli kako Željeznice FBiH očekuju da će pruga Sarajevo-Čapljina u što skorije vrijeme ponovo biti otvorena za redovan putnički promet i da će putnici biti zadovoljni kvalitetom usluge koju pružaju ŽFBiH.  O ponovnom otvaranju ove putničke linije javnost će biti blagovremeno obaviještena, priopćili su tada iz Željeznica.           

Kopirati
Drag cursor here to close