Komunalni nered u Mostaru: Četiri čovjeka trebaju u zatvor
Milijuni uzalud potrošeni
OBJAVA: Četvrtak, 7. rujna 2017. 12:13
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Marin Bago Futura Komunalni neredMarin Bago Futura Komunalni neredMarin Bago Futura Komunalni neredMarin Bago Futura Komunalni neredMarin Bago Futura Komunalni nered
1
Marin Bago Futura Komunalni nered
Marin Bago Futura Komunalni nered
Marin Bago Futura Komunalni nered
Marin Bago Futura Komunalni nered
Marin Bago Futura Komunalni nered

Istaknuli su kako traže od Grada Mostara objavljivanje plana zajedničke komunalne potrošnje po mjesecima

''Da se ova situacija dogodi u bilo kojem gradu BiH ili regije, da ne kažem u Europskoj uniji, danas popodne bi svirala marica i nekome bi se saginjala glava da lakše uđe. Ali mi nismo tužitelji, ali ako nema ugovora, ako nema kontrole onda o čemu pričamo'', rekao je na press-konferenciji Marin Bago, predsjednik udruge 'Futura' organiziranoj povodom aktualne situacije vezane za komunalni nered u Gradu Mostaru i šutnju administracije.

Press-konferenciju je organizirala Udruga 'Futura' ispred mreže 'Naše društvo' s ciljem da ukaže na netransparentno trošenje proračunskog novca na komunalno.

''Očekuje li gradska administracija da će biti prepoznata kao netko tko tajno, netransparentno, bez rezultata troši naš novac? Mi govorimo o četiri čovjeka, ne govorimo o strankama, narodima ili nacijama, govorimo o četiri čovjeka s imenom i prezimenom, koji nemaju plana, koji ne kontroliraju i koji daju novac bez kontrole. Ovo veze nema s politikom'', rekao je Bago.

Dodao je da kad je Mostar i komunalne djelatnosti u pitanju da je stanje gore nego 1995. godine.

''Naš cilj je odmah dobiti plan zajedničke komunalne potrošnje po mjesecima. Bez tog dokumenta ništa nije legalno. Što se događa s komunalnim djelatnostima, to je čisti kriminal'', rekao je Bago.

Husein Oručević je rekao kako se svake godine u gradskom proračunu povećava novac za 'Komunalno'.

'''Komunalno' radi svoj posao, za to dobiva određenu cifru za koju obavlja svoj posao. Svake godine povećava zahtjev za novac koji mu ne pripada, odnosno ne može taj novac potrošiti'', rekao je Oručević i dodao da se mora kontrolirati protok novca.

''Tako je 2016. godine za zelene površine je zahtijevano 1,25 milijuna maraka, a odobreno je 1,225 milijuna, od čega je izvršeno 599.864 marke. Izvršen je i rebalans u visini 950.000 maraka. Pitam se gdje je otišao taj novac'', rekao je Oručević.

Istaknuo je da se tu ne radi o novcu građana kojeg svakog mjeseca građani uplaćuju putem računa koje dobiju, nego da se radi o novcu unaprijed osiguranom iz Proračuna.

Grad Mostar svake godine povećava iznose odobrene za održavanje čistoće grada i zelene površine. Za 2017. godinu za zelene površine i održavanje čistoće odobreno je po 1.250.000 KM, a za održavanje parka Zrinjevac je izdvojeno 110.000 KM.

Na press konferenciji je istaknuto kako je tijekom osam godina za komunalne djelatnosti izdvojeno 67 milijuna KM. 

''Za godinu dana Mostar bi bio bajka s prosječnom gradskom upravom i s ovim sredstvima, a da ne kažem što je mogao biti u zadnjih osam godina kad je potrošeno 67 milijuna KM'', zaključio je Bago.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
DOSTA MOSTARAC
1. DOSTA MOSTARAC
prije 15 dan.
Dobro potrošen novac. Ali gdje, de napišite.
+34
-3
0
BA
Chrome