6.000 tona

Klas bilježi najveću prodaju brašna u posljednjih pet godina

Gospodarstvo / Flash | 02. 08. 2015. u 17:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo postigla je najveću prodaju brašna u posljednjih pet godina, dosegavši mjesečnu proizvodnju od 6.000 tona.

Ovaj trend i uspješan povratak na tržište, praćen povećanjem proizvodnje i prodaje brašna, zabilježen je već 2014. godine, kada je realizacija pšeničnog brašna povećana za 90 posto u odnosu na 2013. godinu, odnosno prije nego je ovu kompaniju kupio "AS Group".

Za direktora kompanije Klas Rusmira Hrvića ovakva prodaja nije iznenađenje te podsjeća da je urađen redizajn pakovanja brašna T-500 od 25 kilograma koji je u ovom segmentu najvažniji Klasov proizvod, a čemu je prethodila produkcija spota s Enisom Bešlagićem "Doktor za brašno".

"Do izražaja su došli kvalitet brašna koje se melje od posebno biranih sorti pšenice. Pojačali smo kanale distribucije i prodaje, a najvećim dijelom možemo biti zahvalni domaćim kupcima koji pokazuju koliko ima je stalo do kupovine domaćih brandova", kaže Hrvić.

Klasovo brašno se proizvodi od najboljih sorti pšenice, i posebno je prilagođeno za razvijanje tijesta te jela i peciva sa naših podneblja kao što su pite, pogače i domaći kolači.

Kompanija "Klas" spada među ponajbolje bh. brandove uopće s tradicijom od 113 godina uspješnog poslovanja u prehrambenoj industriji, sa suvremenom tehnologijom, sustavom za kontrolu sigurnosti hrane.

Kvalitetu njihovih proizvoda, kažu iz AS Groupu, potvrđen je i certifikatima među kojima su ISO 9001:2000, HACCP, ISO 14001:2005 i HALAL.

 

Kopirati
Drag cursor here to close