Podrška

Kineski 'Jiangxi' zainteresiran za podrži cestovne i energetske projekte u RS-u

Gospodarstvo / Flash | 16. 08. 2017. u 13:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici kineske kompanije za međunarodnu ekonomsku i tehničku suradnju „Jiangxi“ danas su tijekom razgovora u Vladi Republike Srpske (RS) izrazili spremnost da podrže investicije u RS-u, prvenstveno u oblasti cestovne infrastrukture i energetike.

Dogovoreno je da se u narednom razdoblju nastave pregovori sa nadležnima u resornim ministarstvima kako bi se definirali adekvatni modaliteti za uspostavljanje suradnje, priopćeno je iz entitetske vlade.

Izaslanstvo Vlade RS-a, koju su činili potpredsjednica Vlade Srebrenka Golić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić i pomoćnica ministra prometa i veza Nataša Kostić, upoznala je predstavnike kompanije „Jiangxi“ o projektima koji se trenutno realiziraju i planovima razvoja infrastrukture u RS-u.

Naglašeno je da je RS otvorena za nove investicije te da su njene institucije do sada realizirale nekoliko uspješnih projekata sa partnerima iz Narodne Republike Kine.

Kineska kompanija „Jiangxi“ nalazi se među 250 najboljih svjetskih kompanija u oblasti međunarodnih građevinskih projekata, a do sada su uspješno realizirali iznad 500 projekata u više od 50 zemalja svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close