Splitska ulica

Kanalizacija u Mostaru opet iznijela na vidjelo probleme gradskih službi

Gospodarstvo / Flash | 26. 07. 2017. u 10:19 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč višegodišnjim upozorenjima i apelima građana, kanalizacijska voda proplivala je ponovno podrume u Splitskoj ulici u ulazu broj 28. u Mostaru.

Ovaj višegodišnji problem, opet je, doslovno, na vidjelo iznio svu neodgovornost gradskih službi.

''Mi živimo s fekalijama. Voda koju pijemo smrdi na fekalije. Ipak živimo u gradu i zgradi, a u 21. stoljeću barem bi trebali imati sređen kanalizacijski sustav. Već tri godine za redom pokušavamo riješiti ovaj problem. Promijenili smo sve unutarnje cijevi u zgradi, no voda se opet vraća s vanjske kanalizacije. U Vodovodu nam kažu kako nam ne mogu pomoći, pa čija je onda nadležnost javna kanalizacija'', zapitali su se ogorčeni stanari ulaza broj 28.

Dok se nesnosan smrad širio ulazom i oko njega, stanari su nam ogorčeno pričali kako sami iznajmljuju osobe da im očiste podrum od fekalija, no ističu da ovako ne mogu dugoročno riješiti problem.

''Stalno zovemo gradske vlasti koje nas odbijaju i govore kako oni ne mogu riješiti naš problem. Neprestano smo ih zvali i zvali, te su nam prije tri dana iz Vodovoda poslali cisternu da ispumpa vodu. No radnici su došli s malom, kratkom i uskom cijevi i rekli da nemaju dovoljno duge cijevi da bi mogli ispumpati vodu'', kažu stanari govoreći, da ako je istina da nemaju duže cijevi, da je to sramotno za Vodovod i gradske službe i Grad.

Još gore, dodaju stanari, komunalni radnici su došli u japankama i bez adekvatne opreme za ovakve radove.

''Uporno su nam govorili da ne mogu riješiti naš problem. Prvo su govorili da je problem unutarnja kanalizacija u zgradi, nakon što smo djelomično promijenili cijevi, isti problem se ponavlja. Dakle voda se vraća s vanjske glavne kanalizacije, a ovolike količine vode ne mogu doći s unutarnje kanalizacije'', pričaju stanari, navodeći da u njihovom ulazu pored ovoga ima još brojnih ilegalnih i nelogičnih radnji, a nitko za to ne odgovara.

''Pored zgrade nam je ulaz bespravno zagrađen, da izbije požar mi ne bi imali kuda ni pobjeći. Zazidan nam je glavni vodovodni ventil, a kroz prolaz auta nenormalno prolaze, što ugrožava stanare i djecu. A problemi s kanalizacijom godinama prave problem i nitko nije nadležan za ono što ispliva'', pričaju nam stanari.

Dok smo razgovarali sa stanarima, došao je i inspektor iz Službe za inspekcijske poslove grada Mostara.

Inspektor je poslušao probleme stanara te što su oni do sada uradili, nakon čega je utvrdio kako se voda vraća s javne u unutarnju kanalizaciju.

Praveći zapisnik i pozivajući nadležne službe da obave posao i riješe problem, rekli su mu kako će tek ujutro doći.

Stanari nam objašnjavaju, da gradske službe mogu riješiti ovaj problem te da imaju svu opremu, ali govore da ne mogu, te navodno preporučuju neke privatne firme bliskih suradnika, jer imaju dogovore.

''Što je najgore mi bi čak i platili sve, iako grad mora to riješiti, samo želimo da se ovaj problem riješi dugoročno'', zaključuju stanari.

Kopirati
Drag cursor here to close