Polugodišnji izvještaji

Kako su poslovali bh. telekom operateri u prvih šest mjeseci 2016.?

Gospodarstvo / Flash | 07. 09. 2016. u 14:47 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HT Mostar, najmanji od tri standardna telekom operatera, prvih šest mjeseci ove godine, prvi put u povijesti, okončao je s gubitkom.

HT Mostar je prvo polugodište 2016. godine završio sa gubitkom od 1,15 milijuna KM, objavljeno je na web stranici Sarajevske burze.

HT Mostar je potonuo u gubitak nakon što je u istom razdoblju prošle godine poslovao s dobiti od 4,6 milijuna KM.

Kompanija, s 1392 zaposlena, je u prvih pola godine ostvarila prihode od 100,7 milijuna KM u odnosu na 112,5 milijuna KM ostvarenih godinu ranije, prenosi Slobodna Bosna.

Druga dva telekom operatera poslovala su pozitivno, no sa značajnim padom neto profita, što je osobito izraženo kod M:tela.

M:tel grupa ostvarila je u prvom polugodištu 2016. godine neto dobit od 26,7 milijuna KM, a to je znatno slabiji rezultat nego u istom razdoblju prošle godine kada je neto dobit iznosila 40,8 milijuna KM.

M:tel je ostvario poslovne prihode od 222,8 milijuna KM, što je za oko 12,5 milijuna KM manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Dobit BH Telecoma kao vodećeg bh. operatera u pružanju telekomunikacijskih usluga u prvih šest mjeseci tekuće godine iznosila je 36,3 milijuna konvertibilnih maraka, i manja je za 3,3 milijuna KM u usporedbi s istim razdobljem protekle godine kada je kompanija u prvih šest mjeseci ostvarila neto dobit od 39,6 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close