A šta onda?

Kada prodamo Telekom i Elektroprivredu šta nam ostaje?

Gospodarstvo / Flash | 14. 01. 2017. u 10:06 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kluba Saveza za bolju budućnost (SBB) u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Nasir Beganović najavio je da bi ova stranka na narednim općim izborima u BiH mogla nastupiti samostalno.

''Prema posljednjim izjavama predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, mi ćemo nastupiti samostalno na izborima 2018 godine. Ukoliko se nešto promijeni, organi stranke će se o tome izjasniti'', izjavio je Beganović, gostujući u političkom magazinu “Otisak”, koji se emitira na mreži tv postaja u Bosni i Hercegovini.

Beganović se, između ostalog, osvrnuo i na pitanje u vezi s prodajom javnih kompanija.

''Telekom do kraja ovog mandata neće biti prodan, moje mišljenje je i da ne treba biti prodan. Kada prodamo Telekom i Elektroprivredu što nam ostaje? Vidimo u RS-u novci koji su došli za prodaju su već odavno potrošeni'', kazao je.

Dodao je da, ako dođe do toga, Vlada Federacije ne smije donijeti takvu odluku bez Parlamenta.

''Kada su u pitanju ove dvije kompanije, nitko ne bi smio da ima toliko hrabrosti, lucidnosti da to uradi bez Parlamenta. Ovo je predstavnička demokracija i mi predstavljamo narod'', upozorio je Beganović.

On smatra "da ne treba pokleknuti pod pritiscima međunarodnih predstavnika za prodaju Telekoma, ako ih bude kao uvjet za ulazak u Europsku uniju (EU)".

''Ako je to pravilo u cijeloj EU, onda je uredu, ali nije. Ne smijemo se prezadužiti, da je voda došla do grla da moramo razmišljati o prodaju te dvije kompanije'', zakljućio je Beganović, referirajući se na pitanje prodaje javnih kompanija.

Kopirati
Drag cursor here to close