VIDEO

Jusko bi Koridor 5C vratio na početak

Gospodarstvo / Flash | 12. 02. 2017. u 12:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kada ne znate odakle da krenete, ponekad je najbolje vratiti se na početak'', rekao je Ismir Jusko ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, komentirajući zastoj izgradnje autoceste na Koridoru 5C na području Hercegovine.

Jusko je gostujući u emisiji Face TV kod Senada Hadžifejzovića, naveo kako Federalno ministarstvo prostornog uređenje odlučuje o trasi Koridora 5C, a on bi se u ovom tranutku vratio gotovo pred sami početak.

''Ne baš na sami početak, jer je ovdje doista urađeno dosta posla. Ja znam odgovorno da je dosta ljudi stručnjaka radilo na planiranju ove trase. Ne bih htio ispasti general poslije bitke, ali kada bi moje ministarstvo odlučivalo o ovoj trasi; nama je nabitnije da investitori koji žele investirati u izgradnju Koridora 5c, što prije dobiju priliku da se što prije počne raditi'', komentira Jusko.

Inače, Jusko kaže kako je u proteklih pola godine razgovarao sa sedam investitora, a četiri od tih sedam su ovog trenutka spremni preuzeti financiranje Koridora 5C.

Naveo je i da BiH nažalost kasni za zemljama regije, te da smo točka zabušenja kada je u pitanju transportna infrastruktura.

''Narod je u pravu kada pita zašto se ne počne graditi Koridor 5C'', kaže Jusko.

Podsjetimo, u Federaciji BiH donesen je Prostorni plan područja posebnih obilježja od značaja za FBiH 'Autocesta na koridoru 5c' koji će važiti u narednih 20 godina od dana objave Odluke o donošenju plana u Službenim novinama FBiH.  

Time je ostvaren doprinos za nastavak izgradnje koridora Vc, gdje se treba izgraditi još 175 kilometra. Federacija BiH koristi 92 km autoceste na koridoru Vc, a do kraja 2018. godine u funkciji bi trebalo biti novih 40 km.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close