Pomalo

Jednostavnije do posla u državnoj službi

Gospodarstvo / Flash | 21. 07. 2016. u 13:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Upravnog odbora Fonda za reformu javne uprave na današnjoj sjednici u Sarajevu dali su suglasnost za dva nova projekta iz oblasti upravljanja ljudskim potencijalima koji bi trebali pojednostaviti procedure zapošljavanja.

Iz Ureda za reformu javne uprave pojašnjeno je kako se radi o projektima nazvanim "Pojednostavljenje i unapređenje zapošljavanja u državnu službu" i "Razvoj elektronskih obuka za potrebe državne službe/uprave u BiH".

Koordinator za reformu javne uprave Dragan Ćuzulan naglasio je kako je značaj uvođenja kompetencija u proces selekcije kandidata jedan od najznačajnijih elemenata organizacijskog sustava kao što je državna služba, a ujedno i pokazatelj organizacijske kulture.

''Uvođenje kompetencija je ujedno i unapređenje sustava uprave u BiH. Proces odabira kandidata mora biti kvalitetno vođen kako bi se ostvarila profesionalizacija državne službe i da bi na radnim mjestima rad bio djelotvoran'', smatra Ćuluzan.

Projektom "Pojednostavljenje i unapređenje zapošljavanja u državnu službu" predviđeno je brže popunjavanje upražnjenih pozicija u državnoj službi te dalja pojednostavljenja i uštede za same za aplikante.

Jedan od rezultata projekta trebao bi biti pojednostavljen i poboljšan proces pokretanja konkursne procedure promatran kroz vrijeme provođenja, kvalitetnu procjenu prioritetnih kompetencija i aktivniju upotrebu suvremenih metoda regrutiranja kandidata.

Svrha projekta "Razvoj elektronskih obuka za potrebe državne službe/uprave u BiH" je uspostavljanje efikasnog sustava edukacije državnih službenika, efikasnija saradnja među državnim službenicima, te razvijanje i razmjena iskustava po posebno prilagođenom sistemu pružanja informacija.

Kopirati
Drag cursor here to close