Europa Zvizdiću

Jasna poruka: Nema ništa bez trošarina

Gospodarstvo / Novac | 22. 09. 2017. u 07:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH će, ako do kraja ovog mjeseca ne budu usvojen zakon o trošarinama, izgubiti gotovo 500 milijuna KM od EU, a još stotine milijuna eura pomoći i jeftinih kredita europskih institucija i banaka bit će pod znakom pitanja, piše Dnevni avaz navodeći kako je novinarima tih novina iz Bruxellesa potvrđeno da je to što je BiH pristupila Transportnoj zajednici dobar, ali samo "prvi korak".

Sugovornik Avaza naveo je kako je tajnik za proširenje i politiku susjedstva Johanes Hahn u pismu predsjedatelju Vijeću ministara Denisu Zvizdiću jasno poručio da će odobreni projekti biti realizirani samo onda kada otvorena pitanja budu riješena, a ona se odnose, ne samo na pristupanje Transportnoj zajednici, već i na usvajanje dodatnih trošarina.

Visoki dužnosnik iz ureda iz tajnika Hahna istaknuo je kako bez usvajanja zakona o trošarinama, što mora biti završeno do kraja rujna, projekti odobreni u Trstu neće biti realizirani, a BiH će imati još jednu propuštenu priliku.

Na summitu EU i šest balkanskih zemalja, održanom u Trstu 12. srpnja, BiH je, od ukupno šest, dobila četiri projekta. Sa 46 milijuna eura bespovratnih sredstava EU je bila spremna financirati tri dionice na Koridoru Vc s 200 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close