Poruka iz džamije

Izetbegović smatra da je uspio dogovoriti investiciju za hotel "Ružu" u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 30. 08. 2014. u 06:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred današnje svečano otvorenje, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u petak je posjetio Bijelu džamiju u Vrapčićima kod Mostara, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).

Na pitanje novinara Anadolu Agency (AA) koja bi bila njegovao poruka na svečanosti na kojoj zbog ranije preuzetih obaveza neće moći prisustvovati, Izetbegović je kazao kako među Bošnjacima postoji velika potreba za džamijama i njihovim održavanjem te kako njihovu gradnju ni u kom slučaju ne treba dovoditi u kontekst s gradnjama tvornica.

- Nema džamije koja tijekom ramazana i za bajrame nije puna. U džamijama trebamo podići generacije ljudi koji će biti valjani građani ove zemlje. U džamijama trebamo izgraditi generaciju koja će izgraditi ovu zemlju, generaciju kojoj će biti stran kriminal, koja će se pošteno odnositi prema svom poslu, državi, susjedima… Ljude koji će njegovati sve te vrijednosti koje su učili u džamiji", rekao je Izetbegović.

Komentirajući konferenciju u Berlinu na kojoj je kancelarka Merkel izrazila očekivanja o zajedničkim stavovima država na prostoru bivše Jugoslavije, Izetbegović je ocijenio kako postoji opće raspoloženje u cijeloj regiji da se prestane sa svađama koje nigdje ne vode osim u dalje zaostajanje.

- Moja prva posjeta kao člana Predsjedništva bila je Angeli Merkel i tada sam od nje tražio da nam pomogne u iznalaženju fondova za energetske i infrastrukturne projekte. Evo sad je odobreno 10,7 milijardi eura za projekte u regiji. Ti koraci su dobri", poručio je Izetbegović.

Nakon posjete Turskoj Izetbegović je kazao kako smatra da je uspio dogovoriti investiciju za hotel "Ružu" u Mostaru, koji zbog nedostatka financijskih sredstava već godinama čeka investitore.

- Mislim da sam uspio zaokružiti investiciju koja se odnosi na hotel 'Ružu'. Mislim da ćemo turski kredit koji u ovom trenutku iznosi 100 milijuna eura povećati na 150 milijuna. Pedeset milijuna će se odnositi na Federaciju BiH, na mala i srednja poduzeća", rekao je Izetbegović.

Od izuzetno velikog značaja za Mostar, smatra Izetbegović, jeste otvaranje hotela "Ruže" i pokretanje rada bivšeg poduzeća Hepok. Osim investitora, Izetbegović se tijkom boravka u Turskoj zalagao i za projekat ulaska Hotela "Ruža" u lance renomiranih svjetskih hotela.

Kopirati
Drag cursor here to close