Naredba

Izdana naredba za deratizaciju Mostara

Gospodarstvo / Flash | 05. 06. 2017. u 09:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Mostara donio je naredbu o provođenju obvezne preventivne sustavne deratizacije na području HNŽ za Grad Mostar.

Kako se navodi u Naredbi, obvezna preventivna sustavna deratizacija na području HNŽ-a provest će se od 29. svibnja do 20. lipnja 2017. g., a za Grad Mostar planiran je termin provođenja deratizacije od 8. lipnja do 20. lipnja 2017.

Izvođač koji će provesti planirane aktivnosti deratizacije je Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a. ''Subjekti deratizacije dužni su biti kooperativni i omogućiti nesmetan rad ekipama Zavoda za javno zdravstvo HNŽ u periodu izvođenja obvezne preventivne sustavne deratizacije.

Navodi se kako će deratizacijom biti obuhvaćeni javne i zelene površine u pojasu naselja (gradska naselja), obale površinskih vodotoka u gradskim i prigradskim zonama, centralne deponije kao i neslužbena odlagališta smeća u gradskim naseljima, odgojno-prosvjetni i kulturni objekti i njihovi prostori, kolektivni centri za smještaj i boravak izbjeglih i prognanih osoba, objekti javnih zdravstvenih ustanova, javne ustanove administrativnog karaktera, vjerski objekti i groblja u gradskim naseljima, kanalizacijske mreže sa šahtovima i izlivnim kolektorima, sva javna mjesta na kojima postoji mogućnost razmnožavanja glodara, objekti i površine javnih ustanova, poduzeća i organizacija i svih fizičkih, pravnih i ostalih osoba uključujući sve uslužne djelatnosti, stacionirani objekti i sredstva javnog prometa, objekti za proizvodnju i promet živežnih namirnica i predmeta opće upotrebe (korisnici i vlasnici istih), objekti za pružanje javne higijene, zajednički prostori stambenih zgrada (podrumi i tavani).

''Vlasnici životinja su dužni u razdoblju provođenja deratizacije iste držati zatvorene ili pod nadzorom, te snose odgovornost u slučaju suprotnog ponašanja'', navodi se u Naredbi i dodaje kako će provođenje deratizacije na području Grada Mostara kontinuirano će nadzirati Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ, sanitarna inspekcija Grada Mostara i higijensko epidemiološke službe domova zdravlja u skladu s rješenjem Ministra.

Kopirati
Drag cursor here to close