Premijerka Cvijanović

Isplata dugovanja na rate je jedina održiva formula za Vladu RS-a

Gospodarstvo / Flash | 11. 04. 2017. u 11:32 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske će ranija dugovanja po osnovi naknada za proračunske korisnike isplatiti na rate, najavila je u utorak entitetska premijerka Željka Cvijanović.

Vlada RS-a duguje proračunskim korisnicima isplate za naknade po više osnova. Prosvjetnim radnicima po osnovi neisplaćenih naknada, za prijevoz, rođenje djeteta, jubilarne nagrade..., duguje se najviše i to oko osam milijuna KM, zaposlenim u pravosuđu oko 1,6 milijuna, za radnike policije duguju su naknade u visini od oko tri milijuna KM.

Cvijanović je u utorak u izjavi novinarima u Banja Luci navela da je ponuda Vlade RS-a da se ta dugovanja prosvjeti isplate kroz rate, jedini realan i moguć način te da će s tim isplatama početi već od ovog i sljedećeg mjeseca, i ako izostane dogovor sa sindikatom.

''To je jedina održiva formula za Vladu i ako se ne dogovorimo sa sindikatom, to je način na koji ćemo isplatiti dugovanja'', rekla je Cvijanović.

Dugovanja od 2011. do 2014. godine isplatit će se kroz dvije rate, a ostali troškovi iz 2015. i 2016. godine izmirit će se kroz 15 rata.

Entitetska premijerka tvrdi i da institucije na razini BiH ''nikako ne funkcioniraju, za razliku od institucija RS-a'', koje su uradile svoj dio posla da bi se održala Reformska agenda i aranžman BiH s Međunarodnim monetarnim fondom.

Kopirati
Drag cursor here to close