I to je BiH: Sjemena i sadnice nisu iste u entitetima
Registar
OBJAVA: Četvrtak, 7. rujna 2017. 12:50
IZVOR: Fena
AUTOR: R.I.
I to je BiH: Sjemena i sadnice nisu iste u entitetima
0

Entitetska vlada je zadužila Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu suradnju da o ovim zaključcima obavijesti Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

''Vlada Republike Srpske traži od institucija Bosne i Hercegovine da pokrenu proceduru izmjena i dopuna Zakona o sjemenu i sadnom materijalu poljoprivrednih biljaka u BiH te da se pri izradi spomenutog zakona definira da Sortna lista BiH predstavlja objedinjenu listu sorti entiteta'', priopćeno je danas nakon sjednice entitetske vlade održane na Mrakovici.

Vlada RS-a je također zatražila od institucija BiH da izmijene Odluku o klasifikaciji roba na režime izvoza i uvoza, kako bi se omogućio uvoz sorti sjemena koje su registrirane u RS-u.

Entitetska vlada je zadužila Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu suradnju da o ovim zaključcima obavijesti Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Na sjednici je Vlada razmatrala i informaciju o Izvještaju o radu Savske komisije za razdoblje od 1. travnja 2016. do 31. ožujka 2017. godine.

''Vlada traži od Savske komisije da u svom radu aktivno uključuje institucije iz RS-a nadležne za provođenje Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save, kao i da svojim djelovanjem ne izlazi iz okvira ovlaštenja koja su joj data Okvirnim sporazumom'', priopćeno je iz Vlade RS.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.