Registar

I to je BiH: Sjemena i sadnice nisu iste u entitetima

Gospodarstvo / Poljoprivreda | 07. 09. 2017. u 10:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vlada Republike Srpske traži od institucija Bosne i Hercegovine da pokrenu proceduru izmjena i dopuna Zakona o sjemenu i sadnom materijalu poljoprivrednih biljaka u BiH te da se pri izradi spomenutog zakona definira da Sortna lista BiH predstavlja objedinjenu listu sorti entiteta'', priopćeno je danas nakon sjednice entitetske vlade održane na Mrakovici.

Vlada RS-a je također zatražila od institucija BiH da izmijene Odluku o klasifikaciji roba na režime izvoza i uvoza, kako bi se omogućio uvoz sorti sjemena koje su registrirane u RS-u.

Entitetska vlada je zadužila Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu suradnju da o ovim zaključcima obavijesti Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Na sjednici je Vlada razmatrala i informaciju o Izvještaju o radu Savske komisije za razdoblje od 1. travnja 2016. do 31. ožujka 2017. godine.

''Vlada traži od Savske komisije da u svom radu aktivno uključuje institucije iz RS-a nadležne za provođenje Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save, kao i da svojim djelovanjem ne izlazi iz okvira ovlaštenja koja su joj data Okvirnim sporazumom'', priopćeno je iz Vlade RS.

Kopirati
Drag cursor here to close