Vlada

HNŽ uvela boravišne pristojbe: Ovisno o sezoni od 1 do 2 KM

Gospodarstvo / Flash | 17. 01. 2017. u 18:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na današnjoj sjednici usvojila je Odluku o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za 2017. godinu i to za A razred turističkog mjesta u glavnoj sezoni 2 KM, u predsezoni i posezoni 1,60 KM i izvan sezone 1,20 KM.

Za B razred turističkog mjesta u glavnoj sezoni visina boravišne pristojbe iznosi 1,60 KM, u predsezoni i posezoni 1,20 KM i izvan sezone 1 KM.

Usvojena je i Odluka o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za fizičke osobe koje su registrirane za pružanje usluga smještaja za 2017. godinu koja za A razred turističkog mjesta iznosi 60 KM po krevetu u smještajnoj jedinici i kampu i 48 KM za B razred, priopćeno je.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je usvojila Informaciju o preventivnim akcijama suzbijanja zaraza životinja, stanju zaraznih bolesti kod životinja i stanju u veterinarstvu, u kojoj je konstatirano kako je epizootiološka situacija na prostoru HNŽ-a, kao i cijele BiH, teška i složena s blagom tendencijom eskaliranja bolesti zoonotičnog karaktera, kao što su bruceloza, Q groznica i bjesnoća, te povećanje pojave bolesti plavog jezika.

Stoga je naglašeno kako je potrebno izdvajanje dodatnih sredstava za veterinarstvo, a posebno za osiguravanje sredstava za dijagnosticiranje i sprječavanje pojave i širenja bolesti, kao i za naknadu štete vlasnicima oboljelih životinja.

Kopirati
Drag cursor here to close