Hercegovina postaje destinacija seoskog turizma
Tradicijske prednosti
OBJAVA: Četvrtak, 20. listopada 2016. 11:00
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
Edukativna radionica ruralni turizamEdukativna radionica ruralni turizamEdukativna radionica ruralni turizam
0
Edukativna radionica ruralni turizam
Edukativna radionica ruralni turizam
Edukativna radionica ruralni turizam

Robert Baćac je rekao kako HNŽ ima kulturološke i tradicijske prednosti za razvoj seoskog turizma.

U organizaciji Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, u mostarskom Hotelu 'Ero' danas se održavaju završne radionice iz projekta 'Razvoj ruralnog turizma u Hercegovačko-neretvanskom kantonu'.

Konsultant za ruralni turizam Robert Baćac kazao je kako je riječ o petoj i šestoj radionici u ciklusu radionica za razvoj seoskog turizma u HNK, a njihov cilj je da se na neki način ljudima koji se žele baviti ili koji se već bave određenim vidom ruralnog turizma ponude korisne informacije kako mogu pokrenuti ili poboljšati svoj posao.

''Cilj je Hercegovinu, odnosno Hercegovačko-neretvansku županiju, poziocionirati i kao destinaciju seoskog turizma'', istakao je Baćac.

Tradicijske prednosti

Govoreći o specifičnostima ove županije, naveo je kako on ima kulturološke, tradicijske prednosti koje se mogu iskoristiti za razvoj seoskog turizma te prirodni okoliš koji je još uvijek koliko-toliko nenarušen, dodavši da ima i dosta specifičnosti koje se mogu iskoristiti i brendirati kroz gastronomsku ponudu.

Po riječima pomoćnika direktora TZ HNŽ Semina Temima, navedeni projekt završava s edukativnim dijelom i ulazi u završnu fazu, a želja im je da, pored svih onih turističkih proizvoda na kojima su radili, od razvoja kulturno-povjesnog, vjerskog, vinskog pa sve do sportskog turizma, naprave novi turistički proizvod.

Hercegovina za 'mirni odmor'

''Seoski turizam se pokazao kao jedna nova šansa da se pomogne ljudima koji žive i rade na selu da kroz sve to što rade ostvare jednu dodatnu zaradu, dodatni prihod, a isto tako da turistima pružimo jedan novi vid turizma, da obiđu naše selo, da vide i upoznaju našu autohtonu hranu, da dođu u jednu netaknutu prirodu jer je sve više turista koji žele taj 'mirni' odmor'', naglasio je Temim.

On je ocijenio kako je Hercegovina izuzetno atraktivna destinacija koja je ulaskom autoputa s južne strane u BiH postala i izuzetno dostupna destinacija sa sve većim brojem turista.

''Definitivno smo turistička destinacija u kojoj se ostaje tako da svi ovi proizvodi na kojima radimo imaju jedan osnovni cilj, a to je da se turisti na ovim prostorima što duže zadrže, da povećamo bruto turistički promet i mislim da smo na dobrom putu da sve to i uradimo'', zaključio je Temim.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.