Turizam

Hercegovina na sajmu u Munchenu i Beogradu

Gospodarstvo / Flash | 24. 02. 2017. u 11:02 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistička ponuda Hercegovine ovog tjedna je predstavljena na dva europska sajma. Iako su održavaju praktično u isto vrijeme, TZ HNŽ je našla resurse da bude prisutna na dva bitna sajma turizma i to u Munchenu i Beogradu, nastojeći da što neposrednije promovira turističku ponudu Hercegovine.

Međunarodni sajmu turizma u Munchenu održava se od 22. do 26. veljače. Riječ je o jednom od najvećih međunarodnih sajmova te jednom od najznačajnijih sajmova za turizam BiH jer se održava u Bavarskoj, regiji iz koje u BiH dolazi najveći broj njemačkih turista.

Zamjenik direktora Turističke zajednice HNŽ Semim Temim izjavio je da je na ovom sajmu iz BiH jedina prisutna turistička organizacije je Turistička zajednica HNŽ.
TZ HNŽ na minhenskom Sajmu predstavlja cjelovitu turističku ponudu Hercegovine, destinacije aktivnog odmora, ponudu kratkih odmora sa obilascima kulturno-povijesnih atrakcija i slično.

Tour operatori iz Njemačke sa kojima je uspostavljen kontakt naglašavaju da iako je Hrvatska njihova glavna destinacija, ipak su optimistični u pogledu daljnjeg razvoja BiH u turističkom pogledu, te smatraju kako će upravo Hercegovina u narednom razdoblju na turističkom tržištu BiH igrati važnu ulogu.

Najveći turistički događaj u Srbiji i centralna turistička manifestacija u regiji - 39. Međunarodni sajam turizma u Beogradu, održava se od 23. do 26. veljače na Beogradskom sajmu pod sloganom "Uživajte na vreme".

U šest izložbenih dvorana okupljene su najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, zrakoplovne kompanije, međunarodni tpur-operatori sa svih kontinenata

Prema riječima direktora TZ HNŽ gospodina Andrije Krešića Turistička zajednica HNŽ na ovom sajmu predstavlja kulturnu ponudu, kratke odmore u gradovima, aktivni odmor u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom, manifestacije, gastronomiju.

Dok se na štandu TZ HNŽ radi direktna promocija turističkih destinacija Hercegovine posjetiteljima sajma, održavaju se usporedo razgovori sa turističkim organizacijama iz Srbije , te tour operatorima koji se zbog interesantnosti Hercegovine žele u neposrednom kontaktu upoznati sa realnom turističkom ponudom, kako bi svojim potencijalnim kupcima ponudili i aranžmane koji uključuju posjete Hercegovini.

Usporedo će se na Beogradskom sajmu održati još tri manifestacije: Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, Sajam vina BeoWine i Sajam suvenira "Posetite Srbiju".

Kopirati
Drag cursor here to close