Trebinje

Hercegovačko poduzeće vrši besplatne popravke osobama lošeg imovinskog stanja

Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2017. u 17:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoosnovano poduzeće 'Radnik' Trebinje pružat će besplatne usluge zanatskih i molerskih radova osobama lošeg imovinskog i zdravstvenog stanja, dok će za ostale građane i firme ove poslove završavati po povoljnim cijenama.

Direktor 'Radnika' Lazar Prcović Srni je potvrdio da će popise osoba kojima će besplatno vršiti usluge, dobiti iz mjesnih zajednica i Centra za socijalni rad, napominjući da će manje trgovinske radnje, zajednice etažnih vlasnika, i drugi zainteresirani moći iz ovog poduzeća angažirati čistačicu i majstore za različite vrste poslova.

''Počeli smo razgovore sa zajednicama etažnih vlasnika kojima smo po povoljnim cijenama ponudili naše usluge, čišćenja zgrada, fasadne, molerske i druge radove'', kaže Prcović i dodaje, da su jedino registrirano poduzeće u gradu za pružanje ovakvih usluga.

Volonterske poslove obavljat će jednom tjedno, a preostala četiri radna dana tvrtka će svoje usluge naplaćivati.

Trenutno zapošljavaju tri radnika, a planirano je da ih bude petnaestak, različitih profila i s iskustvom.

''Kao početni kapital očekujemo određeni grant iz proračuna Grada, a namjera nam je da u budućnosti budemo samoodrživi'', kaže Prcović i dodaje da su jedino poduzeće u Hercegovini ovakvog tipa.

Poduzeće 'Radnik' će se, između ostalog baviti pripremnim radovima na gradilištu, instalacijskim radovima, ugradnjom stolarije, tvorničkim i staklarskim radovima, čišćenjem zgrada, popravkom elektronskih uređaja.

Prilikom osnivanja poduzeća istaknuto je da ono neće ugroziti nijedno privatno poduzeće u Trebinju, ali da će obavljati poslove koje su do sada u ovom gradu izvodila poduzeća sa strane.

Kopirati
Drag cursor here to close