Saša Kovačević

Hercegovac među sto najuspješnijih mladih u Danskoj

Gospodarstvo / Flash | 24. 06. 2016. u 05:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi Trebinjac Saša Kovačević, iako mu je tek 27 godina, u Danskoj, gdje živi od pete godine, proglašen je jednim od stotinu najtalentiranijih mladih u Danskoj zahvaljujući svom radu u elektronici, pišu Nezavisne novine.

Objasnio je da su ga danske vlasti svrstale među stotinu najtalentiranijih mladih ljudi do 35 godina, te da je u pitanju područje digitalnog marketinga, poznatijeg pod skraćenicom SEO (Search Engine Optimization) i PPC (Pay per click).

Kovačević ističe da mu je priznanje došlo u trenutku kada mu se ostvario životni san - da ima vlastiti posao.

"Pokrenuo sam sa kolegama sa Sveučilišta u Kopenhagenu akcionarsku tvrtku 'Obsidian-digital' za područje elektronskog/digitalnog marketinga, a ideja o firmi je praktično nastala prošle godine u Trebinju, gdje sam provodio odmor u obiteljskoj kući sa gostima koji su mi sada partneri", prisjeća se Kovačević.

Dodaje da ima želju da nešto slično otvori i u Trebinju, tim prije što zna da je uopće u BiH vrlo malo urađeno na polju digitalnog marketinga, koji pruža veliku mogućnost gospodarstvu, kojoj je naročito u njegovoj domovini potreban i te kakav zamah.

Sve je, ipak, krenulo mnogo ranije, kada je još tijekom studija dobio priliku da završi školu danskog "Ceposa", nevladinog liberalnog udruženja koje analizira dansko društvo u pogledu ekonomije, politike, obrazovanja i daje smjernice za reforme koje po njihovom mišljenju treba provesti u društvu da bi se stanje poboljšalo.

Tu je, ističe, formirao stav da samo u slobodnom društvu čovjek kao pojedinac može pokazati i razvija svoje vrijednosti i time doprinese razvoju zajednice ili zemlje u kojoj živi.

"Marketing je ogroman i istovremeno nemilosrdan, tako da dajemo sve od sebe da osvojimo jedan dobar dio i smatram da smo na dobrom putu", dodaje na kraju ovaj ambiciozni mladić, koji se sa roditeljima kao dječak odselio u Dansku, gdje se dobro uklopio, ali nikada nije zaboravio Trebinje, koje rado posjećuje svakog ljeta.

Saša Kovačević je nakon završenog osnovnog obrazovanja u Danskoj proveo godinu dana na sportskom koledžu i tri godine u gimnaziji. Kaže da je tako koncipirano dansko obrazovanje, u kome su najprije prepoznati njegovi sportski kvaliteti, a onda se iskristaliziraju druge sklonosti, prema kojima se i on obrazovao, završivši petogodišnje studije na prestižnom Aarhus sveučišitu, što je i odredilo njegov dalji put.

Kopirati
Drag cursor here to close