Investicije

Herceg posjetio obnovljenu školu u Crnićima

Gospodarstvo / Flash | 15. 02. 2017. u 15:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

„Projekt Energetske učinkovitosti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji projekt je kojim je Vlada, uloživši više od 5 milijuna KM, na najbrži, najučinkovitiji i najisplativiji način uspjela poboljšati kvalitetu objekata javnih institucija u oblasti obrazovanja i zdravstva, a samim tim učiniti ih funkcionalnijim i ugodnijim mjestom za boravak i rad. Pored Osnovne škole Crnići u Stocu, koju smo danas obišli, obnovili smo zgrade IV. osnovne škole u Mostaru, Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku, Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca u Mostaru, Srednje škole u Čapljini, Javne ustanove Srednja škola Konjic i Doma zdravlja u Jablanici“, kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije nakon posjeta školi u Crnićima za čiju obnovu je Vlada utrošila više od 250.000,00 KM.

Predsjednik Herceg podsjetio je, također, na to kako je Vlada izdvojila dodatnih 100.000,00 KM za prvu fazu izgradnje športske dvorane, što je dio od ukupno milijun KM koji će biti izravno iz Proračuna za ovu godinu utrošeni za poboljšanje uvjeta za boravak učenika i rad prosvjetnih djelatnika u školama u HNŽ.

„Uspješno realiziranje prve faze projekta Energetske učinkovitosti, dodatno je osnažilo našu nakanu za nastavkom aktivnosti usmjerenih na poboljšanje infrastrukture javnih objekata, škola, domova zdravlja. Vrlo skoro očekujemo potpisivanje ugovora o realiziranju projekata energetske obnove zgrada Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević u Mostaru, Osnovne škole kardinala Stepinca u Neumu, Javne ustanove Srednja škola Jablanica te Javne ustanove Srednja građevinska škola u Mostaru. Planiranom energetskom obnovom, u koju će Vlada uložiti 2 milijuna KM kreditnih sredstava, neizravno pomažemo i naše jedinice lokalne samouprave koje, iako je to njihova obveza, zbog objektivnih razloga često nisu u mogućnosti same izdvajati značajnija sredstva za obnovu javnih objekata na svom području“, naglasio je predsjednik Herceg.

Nakon obilaska, predsjednik Herceg sa Stjepanom Boškovićem, načelnikom Općine Stolac i upravom škole, održao je radni sastanak na kojem je istaknuto kako će, pored ugodnijeg boravka u školi, biti ostvarene značajne uštede električne i toplinske energije.

Načelnik Bošković izrazio je zahvalnost predsjedniku Hercegu i Vladi što su u projekt Energetske učinkovitosti uključili Osnovnu školu u Crnićima, čime su značajno pomogli Općini Stolac da uvjete obrazovanja učenika podigne na veću razinu.

Kopirati
Drag cursor here to close