Vodovod se oglušio

Gradska sramota: Stanari platili privatnike za besplatnu javnu uslugu

Gospodarstvo / Flash | 28. 07. 2017. u 12:36 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nerad i neefikasnost gradskih službi stanare ulaza 28. iz Splitske ulice u Mostaru koštao je 2.100 KM.

Naime, ranije smo pisali kako je kanalizacijska voda poplavila podrume u Splitskoj ulici, a unatoč brojnim pozivima Vodovodu i gradskim službama, problem su morali riješiti građani sami.

Iako je na teren izlazio i inspektor Gradske uprave, Vodovod unatoč obećanju nije poslao cisternu koja će iz podruma izvući kanalizacijsku vodu, niti ljude koji će to očistiti.

''Iako su obećali iz Vodovoda nisu došli. Mi smo sami morali angažirati osobu koja će nam izvući kanalizacijsku vodu, kamion koji će je odvesti, osobe koje će očistiti smeće i mrtve životinje koje su ostale… Sramota za grad i sve službe'', rekli su razočarani stanari.

Podsjetimo, stanari već tri godine upozoravaju vlasti na ovaj problem, koje im govori da to nije u njihovoj nadležnosti. Nakon što su dijelom promijenili unutarnje cijevi u zgradi, prilikom kiša voda s glavne javne kanalizacije je nastavila ulaziti u podrume, a javna kanalizacija je u nadležnosti Grada i njegovih službi.

''Mi živimo s fekalijama. Voda koju pijemo smrdi na fekalije. Ipak živimo u gradu i zgradi, a u 21. stoljeću barem bi trebali imati sređen kanalizacijski sustav. U Vodovodu nam kažu kako nam ne mogu pomoći, pa čija je onda nadležnost javna kanalizacija'', zapitali su se ogorčeni stanari.

Kopirati
Drag cursor here to close