Bilo je i vrijeme

Grad i Civilna zaštita ŽZH kreću u nabavu vozila za širokobriješke vatrogasce

Gospodarstvo / Flash | 29. 03. 2017. u 16:00 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na petoj sjednici Gradskog vijeća Široki Brijeg vijećnici su se dotaknuli teme voznog parka Vatrogasnog društva Široki Brijeg te problema s povećanjem požara u 2017. godini.

Sredinom ožujka pisali smo o uvjetima u kojima rade širokobriješki vatrogasci te s kakvom opremom raspolažu. Tada smo istaknuli da pripadnici Vatrogasnog društva Široki Brijeg na intervencije idu vatrogasnim vozilom/cisternom koje datira iz davne 1978. godine.

Od mnogih obećanja u posljednjih nekoliko godina, izgleda da bi se jedno moglo ipak ostvariti. Naime, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević istaknuo je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća kako će se u što skorijem roku popraviti vozni park VD Široki Brijeg.

Sredinom ožujka smo doznali da Grada Široki Brijeg planira kupiti navalno vatrogasno vozilo (cisternu), a da Uprava civilne zaštite ŽZH planira širokobriješkim vatrogascima nabaviti interventno pick-up vozilo.

Konačno je ova informacija potvrđena te su iz Gradske uprave Široki Brijeg za Bljesak.info potvrdili da je u tijeku utvrđivanje načina financiranja kupnje navalnog vozila te da će brzina realizacije ovisiti o natječajnoj proceduri.

Iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke potvrdili su za Bljesak.info da je u tijeku procedura nabave interventnog pick-up vozila za Vatrogasno društvo Široki Brijeg dok će nam detaljnije informacije moći ustupiti uskoro te su naglasili da će javnost o svemu biti pravovremeno informirana.

I za kraj, Gradski vijećnici su također iskazali zabrinutost po pitanju povećanja požara u prva tri mjeseca 2017. godine te su apelirali na građane da ne pale vatru na otvorenome i da čuvaju zajednička prirodna dobra na dobrobit svih Širokobriježanki i Širokobriježana.

Kopirati
Drag cursor here to close