Status

Gospodarstvenici traže pregategorizaciju GP Kamensko

Gospodarstvo / Flash | 15. 03. 2017. u 14:51 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zgradi općine Tomislavgrad u srijedu je održan sastanak općinskoga načelnika Ivana Vukadina i predstavnika Udruge gospodarstvenika općine Tomislavgrad.

"Glavni razlog održavanja ovoga sastanka je nezadovoljstvo tomislavgradskih gospodarstvenika statusom Graničnog prijelaza Kamensko čijom je degradacijom onemogućen izvoz prerađevina biljnog i životinjskog porijekla, carinjenje robe koja se uvozi iz EU bez diskriminacije po porijeklu robe, u neograničenoj količini, te da se ukine obveza carinjenja robe prema mjestu sjedišta uvoznika", priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.

Zbog svega navedenoga, kako je istaknuto, u konačnici je nanesena značajna gospodarska šteta svim tvrtkama koje posluju na području ove općine.

Zaključeno je da se od svih nadležnih tijela zatraži što žurnija prekategorizacija ovoga graničnoga prijelaza u veću kategoriju kako bi se preko njega i dalje nesmetano mogao odvijati promet roba kakav je bio do zadnjih izmjena u kategorizaciji.

Naime, općine Livno i Tomislavgrad, kao i vlasti Hercegbosanske županije te gospodarstvenici i špediteri te županije od 2013. godine traže prekategorizaciju Graničnog prijelaza Kamensko sa treće, u koju su tada svrstani, u prvu kategoriju.

Kopirati
Drag cursor here to close