Južni tok

Gazprom ima ozbiljne planove za daljnja ulaganja u BiH

Gospodarstvo / Flash | 30. 07. 2014. u 14:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić su zaželjeli dobrodošlicu u BiH zamjeniku predsjednika Uprave tvrtke Gazprom Aleksandru Medvedevu.

Zamjenik predsjednika Uprave tvrtke Gazprom Aleksandar Medvedev zahvalio je članovima Predsjedništva BiH na iskazanoj dobrodošlici, istaknuvši kako je Gazprom tvrtka koja je prisutna u cijeloj BiH, odnosno u oba njezina entiteta.

Istaknuo je da imaju ozbiljne planove za daljnja ulaganja, te zatražio potporu članova Predsjedništva BiH za realizaciju jednog od strateški najvažnijih regionalnih projekata – projekt Južni tok.

Članovi Predsjedništva BiH su iskazali uvjerenje da je Južni tok energetski projekt od velikog ekonomskog značaja i ocijenili da realizacija tog projekta treba biti u potpunosti usklađena sa europskim zakonodavstvom na području energetike, kao i sa obvezama proisteklim iz Ugovora o uspostavi energetske zajednice, čija je Bosna i Hercegovina potpisnica.

Također, razgovarano je i o budućoj suradnji, kao i o dugu BiH za iskorišteni plin prema toj tvrtki.

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića nazočio predstojnik Ureda Marko Vidaković, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close