Kupuj ...

Funta slabi, London odjednom postao mnogo jeftinije i pristupačnije mjesto

Gospodarstvo / Flash | 24. 06. 2016. u 19:19 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika Britanija je odlučila - jedna od najbitnijih članica Europsku uniju će napustiti u nekoliko nadolazećih godina. Vijest o tzv. ''Brexitu'' uzrokovalo je prave potrese na svjetskim burzama, a funta je pala na najnižu razinu u posljednjih trideset godina.

Iako neki predviđaju apokaliptične posljedice za Veliku Britaniju, drugi su uvjereni kako će ova slabost potrajati relativno kratko prije nego što se britanska ekonomija vrati ''na staro''. No, jedno je sigurno. Britanci će sada sigurno ''stegnuti remen'', a turisti u Velikoj Britaniji će ga - otpustiti.

Naime, London je zbog slabljenja funte u odnosu na druge valute odjednom postao mnogo jeftinije i pristupačnije mjesto. Zbog krize će stranci ''navaliti'' na poznate britanske online shopove poput ASOS-a ili britanskog Amazona. ASOS je već jutros bio toliko ''pretrpan'' da je satima bilo gotovo nemoguće ući u shop i obaviti kupnju.

Ukoliko slaba funta potraje još neko vrijeme, zaista je pravo vrijeme da počnete planirati put u jedan od najuzbudljivijih i najljepših gradova svijeta - London. Ili da ''popeglate'' kartice u njihovim online shopovima'.

Kopirati
Drag cursor here to close