Mostarska rekonstrukcija

Franjevačka bez vode - Vodovod: Katastrofa; Građani: Odgovorni šute

Vijesti / Politika | 17. 10. 2015. u 10:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici Franjevačke ulice u Mostaru ne mogu se nadati da će skoro dobiti vodu u svojim slavinama jer je kvar, koji je prouzročio prekid vodoopskrbe ravan katastrofi.

Potvrđeno je to za Bljesak.info iz mostarskog vodovoda. Kažu kako je u petak pukla cijev, a kako je u noći s petka na subotu došlo do novih pucanja.

''Ljudi su na terenu. Radi se punom parom, ali je kvar ravan katastrofi. Nadamo se da bi se stanje moglo normalizirati do kraja dana, ali ni to ne možemo obećati'', rekao je za Bljesak.info dežurni u mostarskom Vodovodu.

Građani koji se obrađaju redakciji portala kažu kako njih nitko ni očemu ne obavještava te da su primorani ''pod kišobranima s bidonima i kantama prinuđeni iz Radobolje uzimati vodu''.

''Budući da smo odsječeni od svijeta (jer su nas rovovima okružili sa svih strana) ima zgrada u naselju gdje ako netko želi vodu donijeti iz grada, mora preskakat pješke, pazeć' da ne upadne u rupu ili cijev od kolektora'', piše nam jedan čitatelj.

Neslužbeno, tijekom radova na izgradnji kolektora, bager izvođača radova tvrtke Amitea je oštetio glavnu vodovodnu cijev što se nije odmah otkrilo jer su velike oborine proteklih dana ''prikrile'' napuknuće.

No, građane najviše boli to što im se nitko službeno ne obraća te ne nudi nikakva pojašnjenja.

''Iz Vodovoda kažu - sve su ekipe na terenu, bit će kad bude. U Gradskoj upravi se ne javljaju. Jučer su rekli da će javnost biti pravodobno obaviještena, evo čekamo još uvijek kad je to "pravodobno". Možda su onako iz navike obavijest dali u Slobodnu Dalmaciju ili Glas Srpske, jer u tim novinama natječaje objavljuju'', piše nam jedan ogorčeni čitatelj.

Jedna čitateljica u mailu navodi kako bi trebao netko organizirati cisterne da građani barem napune bidone vodom kako bi koliko-toliko mogli normalno živjeti dok se kvar ne sanira. 

Kopirati
Drag cursor here to close