Proizvodnja kave

Franck do sada u proizvodni pogon u Grudama uložio 6 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 30. 10. 2014. u 15:12 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Proizvodni pogon za proizvodnju i preradu kave kompanije Franck u Grudama nedavno je uspješno završio postupak certifikacije po standardu ISO 22000, a u sklopu tog certifikata je dobiven i HACCAP certifikat'', izjavio je danas u Grudama Edin Škaljić, country menadžer kompanije Franck za BiH.

Prilikom obilaska proizvodnih pogona u Grudama, koji je ova kompanija organizirala za medije, Škaljić je istaknuo da je tržište BiH od iznimne važnosti za kompaniju Franck, odmah poslije Republike Hrvatske.

Kako izgleda tvornica kave pogledajte u našoj galeriji.

Kompanija Franck je po njegovim riječima prisutna na tržištu BiH već 120 godina, a 2008. Franck je pokrenuo pogon za preradu i proizvodnju kave u Grudama, a sjedište kompanije je u Sarajevu.

Ova investicija, kako je dodao Škaljić, spada u greenfield projekte i do sada je uloženo više od šest milijuna maraka.

U Bosni i Hercegovini zapošljavaju 90 ljudi, a u samoj tvornici oko 30 stručnih kadrova.

''U našoj tvornici radimo proizvodnju mljevene kave, tu radimo dva brenda, poznatu jubilarnu kavu a pored toga radimo i gloriju. Na istom lokalitetu se proizvodi espresso bonus, a također se bavimo proizvodnjom i pakovanjem ugostiteljskog šećera'' kazao je Škaljić.

Dodao je da su, što se tiče mljevene kave, jedan od vodećih proizvođača na tržištu BiH.

''Godišnje proizvedemo oko 2.000 tona mljevene kave, a kada je riječ o espressu tu se možemo pohvaliti da smo tržišni lider i da držimo 30 posto tržišta segmentu ugostiteljstva u BiH'' istaknuo je Škaljić.

Naveo je da po nekim istraživanjima oko 80 posto stanovništva starosti od 18 godina konzumira jedan oblik kave, bilo da se radi o mljevenoj kavi, kapučinu...

Kopirati
Drag cursor here to close