Tko visoko leti...

Država neće spašavati Agrokor, Todorić mora letjeti?

Gospodarstvo / Flash | 15. 03. 2017. u 11:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov izjavio je danas da država neće spašavati kompaniju Agrokor, koja je u ogromnim financijskim problemima, ali da će braniti gospodarski sustav i interese Hrvatske.

"Ivici Todoriću su dosadašnji političari dali priliku da dođe na ovaj nivo. Nitko osim njega nije odgovoran za stanje u Agrokoru i zbog toga očekujemo da on povuče racionalne poteze", naglasio je Petrov.

Pojedini mediji u Hrvatskoj objavili su kako je u nedjelju, 12. ožujka, održan tajni sastanak kojem su prisustvovali Todorić, njegov šef financija Ivan Crnjac, te najuži tim Vlade i Sabora u kojem su bili premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Božo Petrov i ministri Zdravko Marić i Martina Dalić.

Na sastanku su donesene i dvije odluke - država svojim javnim financijama neće spašavati Agrokor, a Todorić mora otići s čela kompanije jer koncernu prijeti krah zbog prezaduženosti i odluke povjeritelja da naplate svoje dugove, prenosi Srna.

Članovi Vlade Hrvatske su o slučaju Agrokor razgovarali i s izaslanstvom ruskih povjeritelja, na čelu s predstavnicima Sberbanke.

Ova banka je kreditima pratila poslovanje Agrokora. Nakon što se hrvatska kompanija našla u teškoj situaciji i ogromnim dugovima, Sberbanka će biti jedan od ključnih kreditora koji će odlučivati o njezinoj sudbini.

Kopirati
Drag cursor here to close