Pohvala

Dobar rezultat: Javni prihodi povećani za više od 450 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 14. 01. 2017. u 18:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Porezne uprave FBiH Šerif Isović istaknuo je u magazinu Kapital na TV1 da očekuje da će 2016. godina biti završena sa naplatom izravnih poreza, za koje je nadležna Porezna uprava, u iznosu preko 4,5 milijardi KM, što će predstavljati povećanje javnih prihoda u odnosu na prošlu godinu za više od 450 milijuna KM.

''Kada su u pitanju naplate javnih prihoda, naša očekivanja su ispunjena, iako nemamo konačne rezultate. Rezultate još zbrajamo i očekujemo da ćemo sredinom sljedećeg tjedna imati točno stanje. Preliminarno mogu reći da očekujemo da ćemo ovu godinu završiti sa naplatom izravnih poreza, za koje je nadležna Porezna uprava, u iznosu preko 4,5 milijardi KM, što će predstavljati povećanje javnih prihoda u odnosu na prošlu godinu za više od 450 milijuna KM'', rekao je Isović.

Ocijenio je to kao "dobar rezultat".

''On pripada svim poreznim obveznicima, naročito onima koji su dobrovoljno prijavljivali i plaćali svoje porezne obaveze, zatim radnicima i zaposlenicima Porezne uprave koji su poticali porezne obveznike da izvršavaju svoje obaveze, te drugim kontrolnim organima, prije svega, Upravu za inspekcijske poslove, kao i Vladi FBiH koja je u proteklom periodu donijela određene sustavne zakone koji su na neki način pomogli da se podigne financijska disciplina'', rekao je, između ostalog, Isović za TV1.

Kopirati
Drag cursor here to close