Do 2025. godine nezaposlenost u Njemačkoj bit će manja od tri posto
Tvrdi Merkel
OBJAVA: Ponedjeljak, 3. srpnja 2017. 14:52
IZVOR: Fena
AUTOR: Z.D.
Njemačka granica tabla
0

Osim što namjeravaju ''dokinuti nezaposlenost“, planiraju i povećati broj policajaca, izgraditi nove stambene jedinice i pojačati podršku obiteljima.

Kancelarka Angela Merkel planira u Njemačkoj smanjiti stopu nezaposlenosti ispod tri posto što bi ionako snažnu ekonomijom dovelo do razine zaposlenosti kakva nije viđen u Europi još od sedamdesetih godina, javlja Reuters.

Njena Demokršćanska unija zajedno sa Kršćanskom socijalističkom unijom (CSU) obećali su u ekonomskom programu uoči rujanskih nacionalnih izbora da neće povećavati poreze i da će investirati još više.

Također, osim što namjeravaju ''dokinuti nezaposlenost“, planiraju i povećati broj policajaca, izgraditi nove stambene jedinice i pojačati podršku obiteljima.

Merkel će se u rujnu boriti za četvrti mandat, a nakon što je prije samo nekoliko tjedana pobijedila na lokalnim izborima povećavajući prednost u odnosu na konkurente.

Merkel planira do 2025. godine nezaposlenost koja sada iznosi 5,5 posto, svesti ispod tri posto.

''Uvjereni smo da možemo to uraditi'', rekla je Merkel na konferenciji za novinare sa liderom CSU Horstom Seehoferom prilikom prezentiranja programa koji su nazvali "Prosperitet i sigurnost za sve".

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.