Đidelija: Krpimo se kako znamo
Mješam malter, motam žicu
OBJAVA: Ponedjeljak, 8. kolovoza 2016. 16:30
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Đidelija: Krpimo se kako znamo
1

Vlasnicima nelegalnih objekata koji su se o njihovu uklanjanju dogovorili s izvođačem radova neće biti ispostavljen račun za spomenute radove.

Gradska uprava Mostara, u skladu s Planom demolicije koji je izradio mostarski Zavod za prostorno uređenje, nastavila je s uklanjanjem nelegalno izgrađenih objekata u užem gradskom području.

"Imamo stalno u postupku nekoliko predmeta. Nakon što se provede procedura, oni se uklanjanju, a lokacije na kojima su se nalazili bit će preuređene", istakao je za Faktor šef službe za inspekcijske poslove grada Mostara Hilmo Đidelija.

Tvrdi kako nitko ne zna točno koliko takvih objekata ima u cijelom gradu, ali da je od početka ove godine uklonjeno već oko 15 objekata. Postupak njihove legalizacije, kako kaže, ne dolazi u obzir zbog nepostojanja Gradskog vijeća.

"Po Zakonu o građenju koji je izašao 2013. godine propisano je da jedinice lokalne samouprave donose odluku o legalizaciji objekata. Nažalost, pošto je Mostar bez Gradskog vijeća već duže razdoblje, ta odluka nije donesena, i mi je danas nemamo pa se krpimo kako znamo, i onda je uvijek na kraju kriva inspekcija", kazao je Đidelija.

Onim vlasnicima nelegalnih objekata koji su se o njihovu uklanjanju dogovorili s izvođačem radova neće biti ispostavljen račun za spomenute radove.

Inače, prema planu demolicije koji je izradio Zavod za prostorno uređenje grada Mostara, bit će uklonjen veći broj objekata na Bijelom brijegu, Balinovcu, Rondou, Bišća polju, Rodoču, Sjevernom logoru, Zaliku, Zgonima, te užem središtu grada.

 

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Sexualni Manijak
1. Sexualni Manijak
prije 197 dan.
Hilmo, ti su tu da znaš koliko ih ima za srušiti, zato primaš plaću. Vidim i kod papagaja danas skidaju ciglu, izgleda da će i to ići...   8|   8|   8|
+13
-0
0
BA
Chrome