Deratizacija u Mostaru: Kako se razbacuje mišomor po gradu?
Zabrinuta čitateljica
OBJAVA: Nedjelja, 18. lipnja 2017. 13:19
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Mišomor MO lipanj 2017Mišomor MO lipanj 2017Mišomor MO lipanj 2017Mišomor MO lipanj 2017
3
Mišomor MO lipanj 2017
Mišomor MO lipanj 2017
Mišomor MO lipanj 2017
Mišomor MO lipanj 2017

''Na svakom ćošku u gradu možete vidjeti komadiće otrova, točnije mišomora''

Deratizacija na području Mostara počela je 29. svibnja i trajat će još dva dana, točnije do 20. lipnja.

PROČITAJTE I: Deratizacija djeluje

Na ulicama smo do sada zabilježili mrtve štakore, a iz Zavoda za javno zdravstvo ističu da je to rijetkost te da njihove ekipe uklanjaju mrtve životinje.

Osim mrtvih štakora, na području grada razbacan je mišomor, a čitateljica portala Bljesak.info smatra da je deratizacija nepropisno obavljena te nam je poslala fotografije s plaže na rijeci Neretvi te iz naselja Bijeli brijeg, Bulevar i Centar II. 

''Na svakom ćošku u gradu možete vidjeti komadiće otrova, točnije mišomora. Ovime su ugrožene mnoge životinje, ali i ljudi. Na javnim površinama gdje je bačen mišomor ljudi izvode svoje ljubimce, a i veliki broj djece se igra baš na tim lokacijama'', kaže naša čitateljica.

Ranije je iz Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a izdana naredba upravo vezana za ovo pitanje.

''Vlasnici životinja su dužni u razdoblju provođenja deratizacije iste držati zatvorene ili pod nadzorom, te snose odgovornost u slučaju suprotnog ponašanja'', navodi se u naredbi i dodaje kako će provođenje deratizacije na području Grada Mostara kontinuirano će nadzirati Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ, sanitarna inspekcija Grada Mostara i higijensko epidemiološke službe domova zdravlja u skladu s rješenjem Ministra.

Deratizacijom su obuhvaćene javne i zelene površine u pojasu naselja (gradska naselja), obale površinskih vodotoka u gradskim i prigradskim zonama, centralne deponije kao i neslužbena odlagališta smeća u gradskim naseljima, odgojno-prosvjetni i kulturni objekti i njihovi prostori, kolektivni centri za smještaj i boravak izbjeglih i prognanih osoba, objekti javnih zdravstvenih ustanova, javne ustanove administrativnog karaktera, vjerski objekti i groblja u gradskim naseljima, kanalizacijske mreže sa šahtovima i izlivenim kolektorima, sva javna mjesta na kojima postoji mogućnost razmnožavanja glodara, objekti i površine javnih ustanova, poduzeća i organizacija i svih fizičkih, pravnih i ostalih osoba uključujući sve uslužne djelatnosti, stacionirani objekti i sredstva javnog prometa, objekti za proizvodnju i promet živežnih namirnica i predmeta opće upotrebe (korisnici i vlasnici istih), objekti za pružanje javne higijene, zajednički prostori stambenih zgrada (podrumi i tavani).

 

Komentari (3)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Ja M
1. Ja M
prije 65 dan.
Znaci, roditelji ne dajte djeci da se igraju u parkovima, a ako ih izvedete u park drzite ih na uzici, e pa supeeer [cenzura], dobro ste ovo napravili..
+35
-15
1
-
Chrome
Antonio Perkovic
1.1. Antonio Perkovic
prije 65 dan.
pa kakva su djeca što će pojest mišomor? Narodu nikad ugodit, prvo su se žalili na štakore a sada se žale što ih truju.
+32
-11
0
US
Safari
even lixs
2. even lixs
prije 65 dan.
p r c i l i m a t e r
+21
-6
3
-
Chrome