Ponuda cvijeća

Cvijeće za Dušni dan: Trgovački lanci obaraju cijene uličnim prodavačima

Gospodarstvo / Flash | 30. 10. 2014. u 14:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hercegovini je velika ponuda cvijeća koje se prodaje za obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana, a najviše se traže, a samim tim i prodaju krizanteme u lončaricama koje koštaju od 3 do 10 KM. U Posušju koštaju od 3 do 7 KM, Čitluku 7 do 10 KM, Ljubuškom i Širokom Brijegu po 5 KM.

Osim krizantema, prodaju se također i ikebane po cijenama od 10 KM do 100 KM.

U Mostaru u trgovačkim lancima se prodaju krizanteme u lončaricama od 3.9 KM, dok kod uličnih prodavača koštaju od 6 do 8 KM. U ovom pogledu Mostar je skuplji od Čapljine gdje lončarice u uličnoj prodaju koštaju od 3 do 6 KM.

U gradu na Neretvi cijena lončarice krizantema u cvjećari iznosi 6 KM, dok je za ikebane potrebno najmanje izdvojiti 12 KM.

Dok u Mostaru ima manje uličnih prodavače nego prošle godine, u Čapljini je zabilježena velika koncentracija uličnih prodavača.

Osim prodaje na Trgu kralja Tomislava, nekoliko prodavača odlučilo je potražiti i bolja mjesta za prodaju, pa su svoje cvijeće izložili kod robne kuće ''Čapljinka'', na Veletržnici, u blizini groblja te uz magistralne ceste i druge prometnice.

Ponuda na trgu je zaista raznovrsna; krizanteme, lončanice, ikebane, raznih oblika i boja. Cijena krizantema u lončanicama kreće se između 3 do 6 KM, dok ćete za ikebanu, ovisno o broju cvjetova u njoj, veličini i aranžmanu, izdvojiti između 10 i 20 KM.

Uz cvijeće široka je ponuda i svijeća, odnosno lampiona, čije se cijene kreću od 0,70 KM (najmanji), pa sve do 8 KM (najveći). Također, prodaju se i svijeće na baterije koje ''titraju'' 120 dana, a čija cijena iznosi od 8 do 15 KM, također ovisno o veličini.

Kopirati
Drag cursor here to close