Europske metropole

Croatia Airlines predstavio četiri nove linije

Gospodarstvo / Flash | 19. 05. 2017. u 14:37 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nacionalni avio-prijevoznik Croatia Airlines svečano je u petak u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman (MZLZ) obilježio uvođenje novih sezonskih linija za Stockholm, Bukurešt, Helsinki i Oslo te će tako ove godine izravno letjeti u 39 odredišta u 24 europske države.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa do sredine listopada ove godine izravno će povezivati Zagreb i švedsku prijestolnicu tri puta tjedno - utorkom, petkom i nedjeljom.

"Sretni smo što smo putnicima iz Hrvatske mogli ponuditi još kvalitetniji izbor putovanja. U našu mrežu odredišta već drugu godinu zaredom uključujemo četiri atraktivna europska odredišta, a ove godine naglasak je na skandinavskom tržištu. Zbog novih linija i većeg broja letova očekujemo rast putničkog prometa za oko 7 posto, što će istodobno pridonijeti i uspješnijem poslovanju MZLZ-a", rekao je tom prilikom izvršni direktor Croatia Airlinesa za operativne poslove Krešimir Vlašić.

Član Uprave MZLZ-a David Gabelica čestitao je Croatia Airlinesu, njihovom najznačajnijem poslovnom partneru, na daljnjem širenju mreže linija i u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.

"Povećanje broja linija i izravnih destinacija iz Zagreba svakako je značajan doprinos i povećanju prometa zračne luke, ali i pozicioniranju Zagreba kao atraktivne destinacije. Zadovoljstvo nam je istaknuti da je ovo samo još jedan korak u novoj razvojnoj fazi poslovanja zračne luke, koja je započela otvaranjem novog putničkog terminala Franjo Tuđman", naglasio je Gabelica.

Prigodna svečanost, kojom je obilježeno ovogodišnje širenje mreže odredišta hrvatskoga nacionalnog prijevoznika, održana je na novom putničkom terminalu uoči prvoga leta Croatia Airlinesa na liniji Zagreb – Stockholm. Prve putnike za Stockholm pozdravio je švedski veleposlanik u Hrvatskoj Lars Schmidt, prenosi Hina.

Osim u Stockholm, zrakoplov Croatia Airlinesa u petak ujutro prvi je put u povijesti tvrtke poletio za Bukurešt. Na toj liniji putnicima su do sredine listopada na raspolaganju također tri leta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Isto tako, u nedjelju, 21. svibnja Croatia Airlines počinje izravno povezivati Zagreb s još dvije europske metropole: Helsinkijem i Oslom, također prvi put u povijesti tvrtke. Sezonski letovi u finski glavni grad planirani su utorkom, četvrtkom i nedjeljom ujutro, a iz Zagreba u Oslo u iste dane u poslijepodnevnim satima.

Ove će godine zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti u 39 odredišta u 24 europske države, a na vrhuncu sezone obavljat će 105 letova dnevno. Zbog očekivanog rasta putničkog prometa, u zrakoplovima te tvrtke ove godine očekuju rekordnih dva milijuna putnika.

Kopirati
Drag cursor here to close