Ni u goste džabe

Cora Gora: Boravišnu pristojbu plaćate i ako posjećujete rodbinu

Gospodarstvo / Posao | 30. 06. 2015. u 08:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turisti koji ljetuju u Crnoj Gori morat će, kao i do sada - platiti boravišnu pristojbu. Crnogorci koji putuju kod obitelji morat će prijaviti boravak u policiji.

Svima koji ne prijave boravak, prijeti kazna od 300 eura. Iz crnogorskog Ministarstva turizma uvjeravaju da nema nikakvih novih propisa, javlja RTS.

''Naplata boravišne pristojbe se odnosi samo na one turiste koji koriste usluge smještaja i za tu uslugu plaćaju. Kada osoba boravi kod roditelja ili drugih srodnika koji nemaju hotel, nemaju registrirane apartmane, ona nije obavezna platiti boravišnu pristojbu'', rekla je Olivera Brajović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

A malo koji Crnogorac sa primorja ne izdaje smještaj. Pred kamere neće nitko, jer se plaše zbog dvije putovnice, a Crna Gora ne dozvoljava dvojno državljanstvo.

Ipak, i Crnogorci i drugi turisti koji dolaze bilo da ljetuju ili obiđu obitelj to moraju prijaviti policiji.

Nadležni poručuju da ni to nije novost, ali i da nije prvi put da se, kako kažu, svjesno nanosi šteta turističkom imidžu Crne Gore.

Reći nekome da će plaćati da vidi roditelje, tvrde ugrožava turizam.

''Nitko na granici ne pita nikog da li je platio boravišnu pristojbu ili ne'', kaže Brajovićeva, prenosi B92.

Nedoumice su i o najavljenom jeftinijem romingu. Još se ne zna koje će cijene važiti od sutra jer je Upravni sud Crne Gore odlučio da sporazum o jeftinijem romingu zemalja regije nije u skladu sa interesima tamošnjih operatera.

Iz Beograda je poručeno da to ne odgađa primjenu sporazuma.

Kopirati
Drag cursor here to close