Vodeći brend pića

Coca-Cola HBC već četvrtu godinu zaredom uvrštena u Dow Jonesov indeks razvoja

Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 09. 2017. u 08:15 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva smo kompanija koja je ostvarila četiri uzastopna naslova na najuglednijoj ljestvici poslovne održivosti na svijetu i sad predvodimo cijelu industriju hrane, pića i duhana

Coca-Cola HBC, vodeća kompanija za punjenje proizvoda društva Coca-Cola Company, u okviru indeksa održivog razvoja Dow Jones proglašena je globalnim liderom u održivom poslovanju u kategoriji proizvođača napitaka, četvrtu godinu zaredom. Ostvarivši izvrsne rezultate u održivom poslovanju u 2016. godini, posebno u područjima radnih praksi, strategije za tržišta u razvoju, zdravlja i prehrane te zaštite okoliša, kompanija je postigla ukupan rezultat od 90 bodova, što je za 38 bodova iznad prosjeka industrije.

Rezultati koji su u 2016. bili do te mjere dobri da Coca-Cola HBC danas nije samo predvodnik industrije pića, nego je preuzela vodstvo u cijeloj industriji hrane, pića i duhana prema Dow-Jonesovu indeksu. To je prvi put da smo primili to još važnije priznanje za vodstvo u održivosti.

U tijeku godine Coca-Cola HBC nastavila je s fokusom na daljnje smanjenje svog utjecaja na okoliš i poticanja pozitivnih promjena, u suradnji sa svojim partnerima, razvijajući održiv lanac vrijednosti i pružajući podršku zajednicama u unapređenju kvaliteta života.

Nadovezujući se na unapređenja postignuta proteklih godina, količina vode utrošena na proizvodnju jednog litra napitka u 2016. godini smanjena je za 3%. Omjer utrošene energije također je smanjen, za 5%, što znači da je kompaniji potrebna manja količina energije za proizvodnju jednog litra napitka. U 2016. godini reciklirano je 37% ambalaže plasirane na tržište.

Inače, Coca-Cola HBC opslužuje blizu 600 milijuna potrošača na 28 razvijenih tržišta, tržišta u razvoju i tržišta u nastajanju, na tri kontinenta. Kompanija je u tijeku 2016. godine uložila 7,3 milijuna eura, 1,6 posto svoje dobiti prije odbitka poreza, u brojne inicijative za poboljšanje uvjeta života u zajednici, s fokusom na upravljanje okolišem i upravljanje vodnim resursima te razvoj mladih, u partnerstvu s više od 294 nevladine organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close