Radovi u tijeku

Čapljinski vrtić se u potpunosti rekonstruira i dobiva jaslice

Gospodarstvo / Flash | 24. 07. 2017. u 10:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekla dva mjeseca traju radovi na nadogradnji Dječjeg vrtića u Čapljini, odnosno izgradnji jaslica u sklopu vrtića. Paralelno se rade neki demotažni radovi te se već pristupilo zidanju i nekim radovima koji daju konturu objektu.

Prilikom obilaska gradilišta, na terenu smo zatekli Roberta Raguža predstavnika nadzora gradnje i nadogradnje Dječjeg vrtića Čapljina i Emira Šehića predstavnika izvođača radova.

''Radovi na objektu Dječji vrtić Čapljina počeli su pred kraj svibnja, točnije 28. i za sada idu po planu. Pripremni radovi inače traže više vremena jer nismo znali na koje ćemo poteškoće naići prilikom uklanjanja postojećih slojeva. Pojavili su se neki neplanirani materijali, tako da je malo došlo do produženja pripremnih radova. Nadam se da će do kraja predviđenog roka od šest mjeseci, svi radovi biti završeni'', kazao je za Bljesak.info Robert Raguž predstavnik nadzora gradnje i nadogradnje Dječjeg vrtića Čapljina.

Osim postojećeg objekta i mjesta gdje su boravili mališani, na gornjem dijelu vrtića grade se jaslice.

''Osim prizemlja, koje se kompletno renovira, na katu se dograđuju četiri boravka za jaslice i sve prateće prostorije sa zakonom predviđenim prostorijama trijaže sanitarnih čvorova i terasa. Cijeli projekt je moderno koncipiran po svim standardima koji su dopušteni u našoj državi te se poštuju sva pravila struke kada je riječ o projektiranju. Htio bih istaknuti da se tu nalazi i zajednički prostor, prostor koji se može koristiti u više svrha. Direktor vrtića ima već određenu ideju za što bi se taj prostor sve mogao iskoristit kao i koji se sve sadržaji tu mogu održavati”, dodao je Raguž.

''Završetak radova planiran je za šest mjeseci, odnosno za 180 radnih dana. Prosinac je taj mjesec u kojemu očekujemo završetak radova, ali sve ovisi o tome kako ćemo radne dane imati”, zaključio je naš sugovornik.

Otežavajuće situacije dočekale su i izvođače radova pa se tako promijenila metodologija izvođenja istih.

”Na samom početku naišli smo na nepredviđene i otežavajuće situacije koje uopće nismo mogli predvidjeti. To sve djelomično je usporilo rad, pa smo tako morali raspodijeliti radnike i promijeniti metodologiju izvođenja radova. Radovi kao što su građevinsko zanatski, vodovod i kanalizaciju te elektroinstalaterske radove radit ćemo na ovom objektu i djelomično na parteru. Sve to planiramo izvesti u već navedenom roku od šest mjeseci, a trenutno se paralelno rade neki demotažni radovi te se već pristupilo zidanju i nekim radovima koji daju konturu objektu’‘, kazao je Emir Šehić, predstavnik izvođača radova.

Na upit je li gradnja ovog objekta teška, Šehić odgovara: ”Otežavajući faktor nam je vrućina. Do sad smo uradili sve što smo mogli, pa smo tako pomjerili i radno vrijeme kako bismo dobili optimalan učinak na terenu. Temperature su veoma visoke, ali što je planirano mora se odraditi i tu nema izlike. Izgradnja svakog objekta je teška, ali radimo sve što možemo da smanjimo utjecaj na produktivnost radova”, zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close