Posao za nezaposlene

Čapljina: Najmanje 70 nezaposlenih osoba će dobiti stalni posao

Gospodarstvo / Posao | 08. 09. 2017. u 16:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U restoranu ''Storija'' u Čapljini, u sklopu projekta Podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini održana je prezentacija aktivnosti na obuci, prekvalifikaciji i zapošljavanju nezaposlenih u Čapljini.

Ovaj projekt financira Europska unija sa četiri milijuna eura, a provodi ga Međunarodna organizacija rada (ILO).

Asocijacija za ekonomski razvitak ''Redah'' iz Mostara, u Čapljini je prezentirala aktivnosti koje će novoosnovano Lokalno partnerstvo za zapošljavanje iz Čapljine provesti kako bi u narednih šesnaest mjeseci najmanje 150 nezaposlenih žena, mladih i teško zapošljivih osoba dobilo kvalifikacije za rad u turizmu, ugostiteljstvu i preradi hrane, a najmanje njih 70 dobit će stalne poslove.

Pored ''Redaha'' članovi partnerstva za zapošljvanje koji će aktivno raditi na provedbi aktivnosti su Službe za zapošljavanje HNŽ, Općina Čapljina, Srednja škola Čapljina, Bizz Solutions d.o.o. Čapljina,Turistički klaster Hercegovina i Turistička zajednica HNŽ.

Prva aktivnost partnerstva biti će uspostava Centra za obuku i prekvalifikaciju u Čapljini koji će funkcionirati kao javno -privatno partnerstvo i koji će polaznicima obuke pružiti kvalifikacije potrebne za rad kao turistički djelatnici, konobari, kuhari, pomoćno restoransko osoblje, slastičari, pekari i prehrambeni tehničari.

Centar će biti uspostavljen kao permanentna institucija u prvih 16 mjeseci rada, od 150 polaznika obuke njih najmanje 70 dobit će radna mjesta u partnerskim tvrtkama u Čapljini čime će se početi doprinositi smanjenju nezaposlenosti u Čapljini i Hercegovini.

Ukupna vrijednost aktivnosti koje će provesti Lokalno partnerstvo za zapošljavanje iz Čapljine iznosi 231.060 eura od čega EU grant iznosi 196.400 eura.

Na konferenciji za medije svim prisutnim, osim načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića obratili su se Stjepan Primorac koji je govorio o potrebama realnog sektora i proveo rezultate provedene ankete u privatnom sektoru.

Samu prezentaciju projekta, aktivnosti, ciljeve i rezultate iste istakao je Ivan Beno iz Bizz Solutionsa, dok je Vedrana Šunjić govorila o trenutnom stanju i mogućnostima zapošljavanja u HNŽ-u, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close