Britanija će morati plaćati obveze prema Bruxellesu
I nakon izlazska
OBJAVA: Petak, 21. travnja 2017. 14:32
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Britanija će morati plaćati obveze prema Bruxellesu
0

Britanci će i nakon izlaska iz EU morati plaćati obaveze Bruxellesu

Velika Britanija će morati plaćati obaveze Bruxellesu godinama nakon izlaska iz Europske unije, ostati pod nadležnosti europskih sudova i dozvoljavati rodbini europskih imigranata da se doseljavaju u Veliku Britaniju, tvrdi se u nacrtu dokumenta o pregovaračkim stavovima EU.

Zahtjevi su sadržani u strateškom dokumentu, u koji je Reuters imao uvid, a koji postavlja okvir za djelovanje Michela Barniera, glavnog pregovarača EU koji će započeti razgovore nakon izbora u Velikoj Britaniji 8. lipnja.

Prekid slobodnog protoka radnika, kraj financiranja zajedničkih institucija i kraj nadležnosti Europskog suda pravde su bili ključni planovi premijerke Therese May za izlazak iz EU. Ali, Bruxelles ima druge planove, što potvrđuje da se pregovori biti teški i mukotrpni.

Dokument ne govori o točnom iznosu koji bi Velika Britanija bi mogla dugovati, a procjenjuje se oko 60 milijardi eura, ali se jasno utvrđuje da će Brexit morati imati plan godišnjeg izmirenja obaveza. Za tranzicijso razdoblje, također, nadležan bi morao biti Europski sud pravde.

Taj dokument je snažan udarac za May uoči izbora u Velikoj Britaniji, s obzirom da je najavljivala da će se sve to okončati izlaskom iz EU.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.