Bloomberg

Bloomberg: Hrvatski turizam kladi se na Grčku

Gospodarstvo / Flash | 30. 01. 2015. u 08:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ministar turizma Darko Lorencin u razgovoru za Bloomberg izjavio je kako očekuje da će prihodi od turizma ove godini prijeći 7 milijardi eura te da će privući više turista zbog političke nestabilnosti u Grčkoj.

"Prošle godine prihod je bio oko 7 milijardi eura, skoro kao i u rekordnoj 2008. godini, a očekujemo kako će ove godini biti i više", dodao je ministar.

"U porastu su rane rezervacije, a razlog tome mogla bi biti percepcija turista prema događanjima u Grčkoj, Turskoj i Egiptu", rekao je.

Lorencin je podsjetio kako je prije 25 godina u Hrvatskoj bila politička kriza te je bjesnio rat, zbog čega su turisti pobjegli k našim mediteranskim rivalima.

"Naš red je došao posljednjih nekoliko godina, i mi diskretno našim potencijalnim posjetiteljima pokazujemo da je Hrvatska sada stabilna zemlja s niskom stopom kriminala u turističkim područjima", komentirao je Lorencin.

Bloomberg u tekstu naslova " Hrvatska se kladi na grčku nestabilnost za veći profit u turističkoj sezoni 2015." podsjeća kako je prije tjedan dana u Grčkoj došlo do promjene vlasti te da novi premijer želi ukinuti masovni turizam na način da ukine all inclusive aranžmane, jer smatra da to udaljava turiste od lokalnog gospodarstva.

Što se tiče Turske, Bloomberg podsjeća kako zapadnjačke vlade upozoravaju svoje sugrađane da izbjegavaju putovanja u tu zemlju zbog bombaškog napada u Istanbulu.

Kopirati
Drag cursor here to close