Sarajevo, 10.8.2017.

Bisnode Speed Networking: Povezati dijasporu s gospodarstvenicima u BiH

Gospodarstvo / Promo | 01. 08. 2017. u 12:17 Bisnode

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz podršku USAID-ovog projekta “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”, Restart - poslovna ambasada za dijaspore i strane investitore organizuje u Sarajevu networking event sa ciljem uvezivanja biznisa iz Bosne i Hercegovine sa dijasporom.

Učesnici će imati priliku da predstave svoj biznis potencijalnim ulagačima i poslovnim partnerima, predstaviće se grantovi u iznosu do 4 milijuna KM, a na BSN - Bisnode Speed Networking-u upoznati za kratko vrijeme veliki broj budućih suradnika. Partneri ovogodišnjeg eventa su Bisnode BH, Softhouse i Alukoenigstahl d.o.o.

Restart Networking Event će se održati 10.8. u Hotelu Bosnia, u Sarajevu i sastojat će se od tri dijela. Prvi dio je namijenjen za prezentaciju biznisa iz dijaspore i Bosne i Hercegovine. Danas je posljednji dan za prijavu, a učesnici koji se prijave i prođu selekcijski proces će imati pet minuta da prezentiraju svoj biznis, a potom slijedi vrijeme odvojeno za pitanja iz publike. Drugi dio je Bisnode Speed Networking, koncept koji će omogućiti učesnicima da u vrlo kratkom vremenu predstave svoje biznise velikom broju učesnika te razmijene kontakte a treći dio je networking party gdje će učesnici moći detaljnije razgovarati sa ostvarenim kontaktima u opuštenoj atmosferi.

Na eventu će se okupiti veliki broj poslovnih ljudi koji trenutno rade u dijaspori ili u BiH kao i predstavnici investicionih fondova, stranih i investitora iz dijaspore, te predstavnika kompanija koji se žele umrežiti jedni s drugima i ostvariti neki vid poslovne saradnje.

Projekt USAID-a “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine” ima za cilj povećanje investicija od strane BiH dijaspore. Predstavnici ovog projekta informisat će o grantovima/bespovratnim sredstvima u iznosu od milijun dolara, koja će se dodjeljivati projektima u BiH koje realizuju investitori iz dijaspore.

Na eventu će se prezentirati Softhouse Invest koji omogućava alternativne investicije u softverske proizvode koji se mogu pokrenuti na globalnom nivou.

U BiH se trenutno provode i drugi programi za podršku projekata koje realiziraju investitori iz dijaspore i poduzetnici iz BiH. Uključujući program bespovratnih sredstava i programe grantova drugih razvojnih agencija u narednom periodu dodjeljivat će sredstva u ukupnom iznosu do 4 miliona KM.

Informirajte se o ovim projektima, pronađite investitore i poslovne partnere i poslovno povežite sa profesionalcima iz BiH i dijaspore!

Sve što je potrebno je da se prijavite na http://networking.restart.ba i dođete 10. 08. 2017. u Sarajevo na Restart B2B Event!

Kopirati
Drag cursor here to close