Poslovanje

BiH čeka na razgovor s Agrokorom

Gospodarstvo / Flash | 27. 04. 2017. u 07:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenik hrvatske vlade za "Agrokor" Ante Ramljak doputovat će danas u Bosnu i Hercegovinu da bi s predstavnicima vlasti te „Agrokorovih“ tvrtki u BiH razgovarao o krizi u tom koncernu i planovima za buduće poslovanje.

Ramljak će se danas u Sarajevu sastati s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, predstavnicima firmi „Agrokor“ Grude, „Ledo“ Čitluk, „Zvijezda“ Sarajevo, „Konzum“ Sarajevo, „Velpro Sarajevo“ i „Superkartica“ Sarajevo, a, kako saznaje Fena u Vijeću ministara BiH, pridružit će im se i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, iako je ranije bilo najavljeno da neće biti u mogućnosti da prisustvuje tom skupu. Također, sastanku će prisustvovati i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, zbog ranije preuzetih obaveza, izostat će sa ovog skupa, kako je i ranije potvrđeno.

Očekuje se razgovori o poslovanju "Agrokorovih" tvrtki u BiH koje osiguravaju radna mjesta za više od pet tisuća zaposlenih.

Nositelj poslovnih aktivnosti "Agrokora" u BiH je trgovinski lanac "Konzum" koji posluje kao samostalna tvrtka.

Najveći do poslovanja "Agrokorove" tvrtke-kćeri u BiH ostvaruju na području Federacije BiH. U dosadašnjim razgovorima o mogućim posljedicama krize u "Agrokoru" ispostavilo se kako su dugovanja prema dobavljačima s područja FBiH trenutno na razini od oko 130 milijun konvertibilnih maraka (oko 66,5 milijuna eura).

"Agrokorove" tvrtke u BiH pritom nisu opterećene kreditima i stabilno posluju, a dobavljači su iskazali interes za nastavak suradnje uz uvjet da im se pruže jamstva za redovito plaćanje isporučene robe.

Kopirati
Drag cursor here to close