Preko suda

BHANSA: Blagajnik kojemu je nestao novac se želi vratiti na posao

Gospodarstvo / Flash | 22. 02. 2017. u 14:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak postupka po tužbi bivšeg blagajnika Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) Dejana Pudara zbog otkaza u ovoj tvrtki, planiran je za 10. travanj, odlučeno je na pripremnom ročištu u Sudu BiH.

Na pripremnom ročištu, Državni sud je odlučio koje će svjedoke saslušati te koji materijalni dokazi će biti predočeni na glavnoj raspravi. Sud je odbio prijedlog opunomoćenika BHANSA-e za vještake financijske i grafološke struke te reducirao broj predloženih svjedoka.

BHANSA-in odvjetnik Igor Markotić je kazao da smatra kako čitanje izjava svih svjedoka neće dati jednaku sliku, piše Birn.

''Razumijemo da je preko 20 svjedoka mnogo za saslušanje, ali tako ćemo ispoštovati načelo neposrednosti, jer svaki od ovih svjedoka ima drugačiju priču i iskustvo'', objasnio je Markotić.

Dejan Pudar je tužio BHANSA-u zbog nezakonitog otkaza ugovora o radu. BHANSA je provela disciplinski postupak nakon nestanka određenog novca iz blagajne ove tvrtke i Pudara oglasila krivim za težu povredu službene radne dužnosti, nakon čega je uslijedilo rješenje o otkazu ugovora o radu.

Jasmir Muratović, odvjetnik Dejana Pudara, smatra da saslušanje 25 svjedoka ni u kom smislu neće doprinijeti rješavanju ovog slučaja jer se tužbeni zahtjev ne odnosi na situaciju isplate novca iz blagajne.

''Činjenični navodi iz tužbe se ne odnose na isplaćeni novac iz blagajne. Ne raspravlja se ni o manjku ni o višku novca iz blagajne, već se radi na rasvjetljavanju činjenica iz procesnog i drugih prava disciplinskog postupka. Veliki broj svjedoka znači razvlačenje postupka, nekoliko odgoda, a oni će govoriti o nečem što bi vještak trebao potvrditi, a njega nema'', rekao je Muratović.
Sutkinja Nada Papo je početak glavne rasprave zakazala za 10. travanj.

Kopirati
Drag cursor here to close